Disney saattaa ostaa Foxin jo ensi viikolla – kauppasumma on Suomen valtion vuosibudjetin luokkaa

06.12.2017 21:17 | Muropaketin toimitus

Uutisraportin mukaan Disney olisi ostamassa Foxin jo ensi viikon aikana. Alkujaan uutisoitiin, että kauppasopimus voisi olla mahdollista vuoden loppuun mennessä.

Kuten Muropaketti on aiemmin uutisoinut, on The Walt Disney Company neuvottelemassa 21st Century Foxin ostamista. Nyt yhdysvaltalainen CNBC-uutiskanava on uutisoinut, että Disney on lyömässä kauppoja lukkoon nopealla aikataululla. Sopimuksen mukaan Disneylle siirtyisivät Foxin osuus Hulusta ja Sky-kanavasta, tv- ja elokuvastudiot, paikalliset urheilukanavat sekä joitakin kaapelikanavia. Foxille jäisi ainoastaan Fox News -uutiskanava, Fox Broadcasting Network -kaapeliverkko sekä Fox Sports -urheilukanava.

Uutinen neuvotteluista tuli alkujaan CNBC-kanavalta mutta silloin niiden kerrottiin olevan jäissä. Luultavimmin toinen kauppojen osapuolista on vuotanut uutisen saadakseen painetta kaupankäyntiin. Viime viikolla huhumylly käynnistyi uudelleen. Silloin spekuloitiin, että kaupat saataisiin tehtyä vuoden loppuun mennessä. Nyt CNBC osaa kertoa, että Fox saattaisi olla Disneyn omaisuutta jo ensi viikolla.

Uutisen mukaan kauppojen hinta olisi mittava: yli 60 miljardia dollaria (n. 50 miljardia euroa). Kyseessä on merkittävä summa, sillä esimerkiksi Suomen valtion ensi vuoden budjetti on noin 55 miljardia euroa.