Disney vahvisti: Marvel Studios ottaa X-Men-elokuvat haltuun – Kevin Feige esittelee mutantit Kostajille

21.09.2018 08:29 | Muropaketin toimitus

Disney ostaa 20th Century Foxin elokuvatoiminnan oikeuksineen. Ensi vuonna toteutuvan kaupan myötä X-Menin ja Fantastic Fourin filmatisointioikeudet palautuvat Marvelille.

Käytännössä miljardien dollarien kauppa tarkoittaa sitä, että Ryhmä-X:n mutantit ja Ihmeneloset saapuvat ennen pitkää seikkailemaan samoihin elokuviin Hämähäkkimiehen, Kostajien ja muiden ikonisten supersankarien kanssa.

Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger on kommentoinut tilannetta The Hollywood Reporterille yleisluontoisesti, mutta lupaavaan sävyyn. Samalla Iger on vahvistanut, että Marvel Studiosin pomo Kevin Feige ottaa vastuulleen myös kaikki Foxin aikaisemmin omistamat Marvel-hahmot, eli uudet supersankarit tuodaan saman tien samaan soppaan vanhojen tuttujen kanssa:

”On vain luonnollista, että Kevin Feige vastaa myös niistä. Haluan olla hyvin varovainen aiheen suhteen sen takia, mitä Foxille on kerrottu, mutta luulen että tämän he kyllä tietävät. On yksinkertaisesti järkevää, että Marvelista vastaa vain yksi henkilö. Kaksi erillistä Marvel-osastoa olisi huono idea”.

Kysymykseen voisiko Deadpoolista tulla tulevaisuudessa Kostaja Bob Iger kuittasi diplomaattisesti:

”Kevinille on paljon ideoita. En sano että tämä on yksi niistä, mutta kuka tietää?”

Marvel Studios on nimennyt vuonna 2019 julkaistavat elokuvansa (Captain Marvel, Avengers 4 ja Spider-Man: Far From Home), mutta pitänyt melko visusti salassa suunnitelmansa siitä eteenpäin. Tekeillä on ainakin Black Widow’n oma elokuva, mutta sen ensi-illan ajankohtaa ei ole kerrottu. Ennen James Gunnin potkuja Marvel aikataulutti Guardians of the Galaxy Vol. 3:n vuodelle 2020. Sittemmin elokuvan tuotanto pistettiin jäihin.