Disneyltä potkut saaneet Star Wars -ohjaajat avautuivat asiasta: ”Meillä oli todella erilainen näkemys Han Solosta”

20.11.2017 20:59 | Muropaketin toimitus

Disneyltä ja Lucasfilmiltä potkut saaneet Han Solo -ohjaajat ovat kommentoineet irtisanomisiaan ensimmäistä kertaa julkisuudessa.

Chris Millerin ja Phil Lordin piti ohjata Solo: A Star Wars Story -elokuva, mutta parivaljakon visiot eivät miellyttäneet Lucasfilmiä ja Disneytä. Lopputuloksena oli ohjaajien irtisanominen. Millerin ja Lordin tilalle palkattiin Hollywood-konkari Ron Howard.

Nyt myös elokuvista 21 Jump Street ja The Lego Movie tutut Chris Miller ja Phil Lord ovat kommentoineet ensimmäistä kertaa tapahtunutta. Kaikesta päätellen ohjaajat eivät heristele nyrkkiä entisen työnantajansa suuntaan – ainakaan julkisesti.

”Sen elokuvan [Solo] kuvaaminen oli mahtava kokemus. Meillä oli mahtavin näyttelijäkaarti, henkilökunta ja yhteistyökumppanit”, Lord kiitteli Vulture Festival -tapahtuman paneelikeskustelussa, uutisoi Vulture-sivusto. Phil Lordin mukaan hän lähestyi Chris Millerin kanssa projektia eri kulmasta kuin studio, minkä seurauksena homma ei voinut jatkua:

”Meillä oli todella erilainen tulokulma aiheeseen, ja loppujen lopuksi se osoittautui liian erilaiseksi. Joskus ihmiset eroavat ja se on surullista ja iso pettymys. Opimme kuitenkin paljon yhteistyökumppaneiltamme ja olemme nyt parempia elokuvantekijöitä. Olemme todella ylpeitä tekemästämme työstä ja toivomme kaikille osapuolille kaikkea hyvää”.

Chris Miller komppasi kollegaansa pilke silmäkulmassa:

”Olemme mukautuneet tilanteeseen hyvin, selvästi meillä menee hyvin. Olemme ihan hirveässä kännissä juuri nyt”.

Parhaillaan Chris Miller ja Phil Lord kirjoittavat jatko-osaa The Lego Movielle, jonka tuottajina he toimivat. Lisäksi työn alla on Miles Moralesiin keskittyvä uusi Spider-Man-animaatioelokuva, joka saa ensi-iltansa vuonna 2018.

Solo: A Star Wars Story julkaistaan toukokuussa 2018.