Uusimmat

Disney+:sta voi katsoa tänään elokuvan, joka pyörii yhä Suomen leffateattereissa ja nauraa ökyrikkaille päin naamaa

11.01.2023 09:02 Muropaketin toimitus

The Menu

Mark Mylodin ohjaama The Menu pyörii edelleen elokuvateattereissa, mutta tästä päivästä lähtien elokuvan voi katsoa myös Disney+:sta palvelun kuukausimaksun pulittamalla.

The Menu -elokuvassa nuoripari (Anya Taylor Joy ja Nicholas Hoult) matkaa kaukaiselle saarelle syödäkseen ylellisessä ravintolassa, johon vain harvoilla ja valituilla on pääsy. Keittiömestari (Ralph Fiennes) on valmistanut vierailleen ylenpalttisen menun, jonka mukana seuraa shokeeraavia yllätyksiä…

Traileri kertokoon lisää…

Muropaketin arviossa The Menu sai kiitosta osakseen, mutta samalla nipun risuja siitä, ettei hyvin alkanut kuvio pysy kasassa ihan loppuun asti.

”The Menu on parhaimmillaan luodessaan maailmaansa ja rakennellessaan jännitystä. Slowik työntekijöineen (joista esille nousee etenkin loistavan Hong Chaun esittämä Elsa) kasvattaa saarella kaiken syötävän itse ja tarjottavat ruokalajit tarinoineen ovat mielikuvituksellisen upeita luomuksia. Kuka tahansa tahtoisi kokemaan tuon omalaatuisuuden, olipa ruokafanaatikko tai ei. Katsoja toki tajuaa heti, ettei kaikki ole aivan niin hyvin kuin voisi kuvitella. Tarinan salaisuudet avautuvat ovelasti ja usein myös aidon yllättävästi. Tilanteen ratkettua ja voimasuhteiden vaihtuessa elokuva kuitenkin menettää otettaan”, Helinä Laajalahti kirjoitti arviossaan, jonka voi lukea täältä:

Arvostelu | Ökyrikkaille naurava The Menu alkaa herkullisesti, mutta Ralph Fiennesin elokuva ei kanna ihan loppuun asti

Elokuvateatterin ja Disney+:n lisäksi The Menu on katsottavissa digitaalisena myyntiversiona. Hinta on 15 euron hujakoilla.