UUSIMMAT

Disney+:sta voi nyt katsoa yhden kaikkien aikojen parhaista zombielokuvista – tarjolla on myös oikein pätevä jatko-osa

10.01.2022 18:37 | Muropaketin toimitus

Danny Boylen 20 vuoden takainen napakymppi 28 päivää myöhemmin löytyy nyt jatko-osineen Disney+:sta.

Vuoden 2002 valmistuneen 28 päivää myöhemmin -elokuvan (28 Days Later) kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Virus hävittää suuren osan ihmiskunnasta, ja selviytyjät taistelevat jäädäkseen henkiin. Sairaalapotilas herää koomasta tyhjässä huoneessa, tyhjässä sairaalassa ja hylätyssä kaupungissa. Uhrinsa pysyvästi murhanhimoisen raivon valtaan saattava voimakas virus on muuttanut maailman näennäisen asumattomaksi erämaaksi. Nyt joukko selviytyjiä joutuu taistelemaan jäädäkseen henkiin, eivätkä he aavista pahimman olevan vielä edessä.”

Jatkoa Boylen elokuva sai vuonna 2007. Ohjaaja tosin vaihtui matkalla: 28 viikkoa myöhemmin -elokuvan (28 Weeks Later) ohjasi Juan Carlos Fresnadillo. Jatko-osaa ei ole pidetty samanlaisena napakymppinä kuin ensimmäistä elokuvaa, mutta vallan pätevä sekin kyllä omassa genressään on.

”Britannia on julistettu turvalliseksi raivovirukselta kun uusi painajainen alkaa. Kaksikymmentäkahdeksan viikkoa sen jälkeen, kun virus hävitti kaikki ihmiset Yhdistyneestä kuningaskunnasta, saarivaltio julistetaan turvalliseksi ja ihmisiä alkaa muuttamaan takaisin. He saavat kuitenkin kimppuunsa tuhansia, jotka ovat saaneet tartunnan nyt ilmateitse leviävästä viruksesta.”

Moni on toivonut, että 28 päivää myöhemmin ja 28 viikkoa myöhemmin saisivat vielä jatko-osan 28 kuukautta (tai tällä menolla vuotta) myöhemmin, mutta toistaiseksi vihreä valo ei ole tuotannolle syttynyt.

Toivoa kuitenkin on…

28 päivää myöhemmin -elokuvasta on kohta jo 20 vuotta – Pääosan näyttelijä olisi yhä valmis palaamaan rooliinsa

28 päivää myöhemmin voi sittenkin saada vielä jatkoa – Danny Boylella on “loistava idea” kolmannelle zombielokuvalle