Doctor Whon pääosaan nainen – ennenkuulumaton tilanne sarjan historiassa

18.07.2017 14:20 | Muropaketin toimitus

Peter Capaldi jättää suositun Doctor Who -sarjan ensi talvena. Vaan eipä hätää, korvaaja on jo löytynyt.

BBC on julkistanut 13. Tohtorin näyttelijän. Peter Capaldin tilalle astuu ensi joulun myötä Jodie Whittaker. Hän on ensimmäinen naispuolinen Tohtori 60-luvulta asti pyörineessä sarjassa.

Jodie Whittaker on tuttu elokuvista St Trinian’s, Good, St Trinian’s 2 ja Attack the Block. Television puolella brittinäyttelijä on nähty sarjoissa Tess of the D’Urbervilles, Wired, Return to Cranford, Marchlands, Black Mirror, Broadchurch, The Assets ja Trust Me.

Kuten arvata saattaa, uusi Doctor Who -tähti on tehtävästään innoissaan.

”Olen äärettömän innoissani päästessäni aloittamaan tämän eeppisen matkan […] On enemmän kuin kunnia päästä esittämään Tohtoria. Minulle rooli merkitsee sitä, että voin kantaa mukanani kaikkea mitä olen ollut ja samalla syleillä sitä, mitä Tohtori ennen kaikkea merkitsee: toivoa. Maltan tuskin odottaa”, Jodie Whittaker on todennut Coming Soonin mukaan.

Peter Capaldi on antanut lämpimän siunauksensa seuraajalleen:

”Jokainen Jodie Whittakerin töitä nähnyt tietää, että hän on loistava näyttelijä, omalaatuinen ja charmikas. Hänellä on suuri sydän, mikä sopii tähän erikoiseen rooliin. Hänestä tulee vielä fantastinen Tohtori”.

BBC on jo julkaissut ensimmäisen videomaistiaisen uudesta Tohtorista. Tositoimiin Whittaker pääsee Doctor Whon jouluspesiaalin myötä.

Muropaketin uusimmat