Netflix julkaisee elokuvan, joka Dome Karukosken ja Keanu Reevesin piti tehdä yhdessä – Yhteistyö kaatui ratkaisevalla hetkellä rahaan

21.04.2020 11:35 | Muropaketin toimitus

Vuonna 2017 uutisoitiin Dome Karukosken suunnitelmista tehdä indie-draama The Starling yhdessä Keanu Reevesin ja Isla Fisherin kanssa. 

LUE MYÖS: Dome Karukosken Hollywood-debyytin pääosaan kaavaillaan Keanu Reevesiä

The Starlingista ei koskaan tullut Dome Karukosken esikoiselokuvaa Hollywoodissa – keväällä 2019 ensi-iltansa saanut Hobitti kiilasi edelle.

Dome Karukoski koetti kyllä pitkään saada The Starlingin tuotantoon, ja Keanu Reeveskin oli projektista innoissaan, kerrotaan tuoreessa Hymypoika-kirjassa. Homma meni kuitenkin puihin, kun ratkaisevalla hetkellä elokuvan budjetista leikattiin puolitoista miljoonaa dollaria.

Karukoski ja Reeves siirtyivät muiden haasteiden pariin ja The Starling päätyi hyllylle.

LUE MYÖS: Dome Karukosken Tolkien on pätevä kasvutarina Sormusten herra -legendasta

Sen verran lupaavana hanketta kuitenkin pidettiin, että studio ei suostunut hautaamaan The Starlingia kokonaan. Lopulta elokuvaa alettiin tehdä uudella tekijätiimillä. Nyt Deadline uutisoi, että Theodore Melfin ohjaama, ja Melissa McCarthyn, Kevin Klinen, Chris O’Dowdin sekä Timothy Olyphantin tähdittämä versio julkaistaan Netflixissä kuluvan vuoden aikana.

Suoratoistojätti maksoi Deadlinen lähteiden mukaan The Starlingista 20 miljoonaa dollaria. Tarkka julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Hymypoika-kirjassa Dome Karukoski harmittelee oman versionsa (jota Deadlinen jutussa ei edes mainita) kaatumista lähinnä vain Keanu Reevesin takia. Ohjaaja uskoo, että luopumisesta ja surusta kertova elokuva olisi voinut olla eheyttävä kokemus näyttelijälle, jonka lapsi kuoli synnytyksessä 2000-luvun alussa. Pian sen jälkeen lapsen äiti ja Reevesin ex-tyttöystävä Jennifer Syme kuoli auto-onnettomuudessa.

Muropaketin uusimmat