”Donnie Darko muutti elämäni” – Jake Gyllenhaal jakoi uuden kuvan 20-vuotiaasta kulttiklassikosta

21.01.2021 13:01 | Muropaketin toimitus

”Why are you wearing that stupid man suit?”

Richard Kellyn ohjaama ja käsikirjoittama Donnie Darko (2001) sai ensi-iltansa USA:ssa tasan 20 vuotta sitten. Tämä on palauttanut erikoisen kasariaikamatkustuselokuvan taas otsikoihin.

Pääosaa esittäneen Jake Gyllenhaalin mukaan kulttiklassikoksi noussut Donnie Darko oli elokuva, joka muutti hänen elämänsä. Instagramissa jakamansa kuvan saatetekstissä Gyllenhaal kertoo myös, miten epätodelliselta on tuntunut, kun Donnie Darko on jatkanut elämäänsä uusien yleisöjen ja sukupolvien keskuudessa

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Jake Gyllenhaal (@jakegyllenhaal) jakama julkaisu

Jokaiselle Donnie Darkoa fanittavalle suosittelemme luettavaksi The Ringerin tuoreen artikkelin, jossa elokuvan tekijät muistelevat projektin syntyä ja kehitystä pintaraapaisua syvemmin:

It’s a Mad World: The ‘Donnie Darko’ Oral History

Suomen elokuvateattereihin ei Donnie Darko koskaan päässyt, vaan elokuva julkaistiin meillä suoraan VHS:llä vuoden 2002 puolella.

Myöhemmin kauppoihin tulivat myös dvd- ja Blu-ray-versiot.

”Donnie Darko saattaa ulospäin vaikuttaa aivan tavalliselta amerikkalaiselta kaverilta, joka elelee perheensä kanssa uneliaassa lähiössä. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. 18-vuotiaalla Donniella on mielikuvitusystävänä jättiläismäinen jänis nimeltä Frank, joka innoittaa hänet tekemään järjettömältä vaikuttavia tekoja. Frank pelastaa Donnien hengen kun valtava lentokoneen moottori tippuu keskelle pojan huonetta. Donnie tutkii outoa onnettomuutta ja saa selville uskomattomia asioita, joiden avulla hän voi muokata ajan ja kohtalon virtoja. Matkallaan universumin halki nuorukainen kulkee uskaliaita ja salattuja polkuja. Donnie yrittää ymmärtää kaoottista, raivoisaa maailmankaikkeutta ja lopulta näkee totuuden: pienimmilläkin teoilla on mittaamaton vaikutus.”