Dyyni-ohjaaja Denis Villeneuve: ”On ihme, että saan tehdä elokuvia vielä Blade Runner 2049:n jälkeen”

08.10.2021 09:35 Muropaketin toimitus

Denis Villeneuve otti tietoisen riskin Blade Runner -jatko-osan kanssa.

Happy Sad Confused -podcastissa vieraillut ohjaaja Denis Villeneuve on ihmeissään, että saa tehdä elokuvia vielä Blade Runner 2049:n jälkeen.

Blade Runner 2049 keräsi kehuja niin kriitikoilta kuin faneilta, mutta ei ollut tarpeeksi suuri hitti. Sen on kerrottu tuottaneen noin 80 miljoonan dollarin tappiot.

Lue myös: Arvostelu: Denis Villeneuven Blade Runner 2049 on viiden tähden arvoinen mestariteos

– Tiesin flirttailevani katastrofin kanssa ja laitoin itseni suureen taiteelliseen vaaraan. Kävelin pyhällä maalla, sillä elokuvaa ei joidenkin mielestä olisi saanut tehdä lainkaan. On ihme, että saan vielä ohjata elokuvia, enkä joutunut pannaan elokuvantekijöiden keskuudessa, Villeneuve sanoo.

Ohjaajan Dyyni on menestynyt varsin hyvin ympäri maailmaa, mutta sen ensi-ilta on Yhdysvalloissa vasta 22. lokakuuta.

Muropaketin arvostelussa Dyyni sai neljä tähteä viidestä ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

Elokuvan suurin ongelma on Herbertin luoman mytologian valtavuus, jota on lähes mahdotonta sellaisenaan tuoda elokuvaan – eikä siinä onnistu täysin Villeneuvekaan. Käsikirjoitukseen on saatu sullottua valtavasti tavaraa, mutta silti osa kirjan erittäin kiehtovista teemoista jätetään käsittelemättä. Ehkä tilanne korjautuu sitten mahdollisessa kakkososassa.

Villeneuven Dyyni on komea spektaakkeli, elokuvataiteen tekninen taidonnäyte, jonka käsikirjoitus jää osittain kumisemaan onttoutta. Silti se jättää toivomaan, että toinen puolisko saadaan joskus julkaistua.”

Arvostelu | Uusi Dyyni-elokuva on upea, mutta ontto scifi-jättiläinen, joka pitää nähdä valkokankaalta