Dyyni sai ensi-iltansa USA:ssa ja Kiinassa – Maailmanlaajuinen lipunmyynti ei vielä takaa jatko-osaa

25.10.2021 08:42 | Muropaketin toimitus

Denis Villeneuven ohjaama Dyyni (Dune) sai viime viikonloppuna vihdoinkin ensi-iltansa tärkeimmillä markkina-alueillaan Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Vastaanotto oli hyvä, joskaan ei häikäisevä.

The Hollywood Reporterin mukaan uusi Dyyni-elokuva keräsi USA:ssa 40,1 miljoonan dollarin lipunmyynnin. Summa ei ole itsessään huikea, mutta koska tieteisseikkailu julkaistiin samanaikaisesti myös HBO Max -suoratoistopalvelussa, on lipunmyyntiä pidetty vahvana. Warner Bros. Picturesin korona-ajan elokuvista Dyynin avaustulos oli paras. Tähän asti samanaikaisesti elokuvateattereissa ja HBO Maxissa julkaistuista ensi-illoista parhaiten on menestynyt Godzilla vs. Kong 31,7 miljoonalla dollarilla.

Kiinassa Dyyni nousi viikonlopun toiseksi katsotuimmaksi elokuvaksi 21,9 miljoonan dollarin lipunmyynnillä. Tulos on hyvä, mutta listan kärkisijan piti hallussaan kansallismielinen sotaelokuva Battle of Lake Changjin. Jo kuukausi sitten ensi-iltansa saanut elokuva ylsi 32,3 miljoonan dollarin lipunmyyntiin, ja on tähän mennessä haalinut lähes 830 miljoonan dollarin potin. Tällä menolla Battle of Lake Changjinista on tulossa vuoden 2021 menestynein elokuva Kiinassa ja samalla myös koko maailmassa.

Tällä hetkellä Dyynillä on maailmanlaajuisesti kasassa 220,2 miljoonan dollarin lipunmyynti. Elokuvan tuotantobudjetti oli 165 miljoonaa dollaria, ja kustannuksia kasvattavat luonnollisesti myös mm. mittavat mainoskampanjat. Vielä ei siis ole mitään takeita siitä, antaako Warner Bros. Pictures vihreää valoa jatko-osalle. Arvatenkin HBO Maxin katselukertoja seurataan nyt tarkkaan.

LUE LISÄÄ: Arvostelu | Uusi Dyyni-elokuva on upea, mutta ontto scifi-jättiläinen, joka pitää nähdä valkokankaalta