UUSIMMAT

Edes Taru sormusten herrasta ei auttanut Mortal Enginesia nousemaan Suomen ykkösleffaksi

11.12.2018 08:02 | Muropaketin toimitus | 1

Viime perjantaina ensi-iltansa saanutta Mortal Engines -tieteisfantasiaa on mainostettu näkyvästi Taru sormusten herrasta -trilogian tekijöillä.

Mortal Engines on Christian Riversin ohjaus, mutta Sormusten herra -elokuvista tutut Peter Jackson, Fran Walsh ja Philippa Boyens ovat olleet aktiivisesti mukana elokuvan tekemisessä.

”Uudelle Lotrille” olisi varmasti tilausta, mutta ainakaan Mortal Enginesista ei sellaista ole näillä näkymin muodostumassa.

Philip Reeven romaanisarjaan pohjautuva uutuuselokuva keräsi ensi-iltaviikonloppunaan Suomessa 10 171 katsojaa. Määrä on melko vaatimaton, eikä se edes nostanut Mortal Enginesia katsojatilastojen kärkeen, uutisoi Suomen elokuvasäätiö. Mortal Engines sai tyytyä toiseen sijaan, kun listaa dominoi edelleen jo marraskuun alussa ensi-iltansa saanut Queen-historiikki Bohemian Rhapsody. Viime viikonloppuna sillä oli katsojia 14 413, ja kaikkiaan kasassa on 247 486.

Yhdysvalloissa Mortal Engines saa ensi-iltansa tällä viikolla. Ensimmäiset arviot eivät ole olleet järin kehuvia, mutta tämä ei tietenkään vielä suoraan kerro miten elokuva menestyy. Haukuttiinpa esimerkiksi Venomkin syksyllä useissa eri medioissa, ja tällä hetkellä elokuvalla on kasassa peräti 850 miljoonan dollarin lipunmyynti.

Muropaketissa Mortal Enginesista on kirjoitettu mm. seuraavaa:

Muropaketti tapasi Peter Jacksonin: ”Hobitin jälkeen en enää halunnut ohjata Mortal Enginesia itse”

Haastattelussa Hugo Weaving ja Stephen Lang – Matrixin ja Avatarin näyttelijät tekivät vihdoinkin elokuvan yhdessä

Haastattelu: Christian Rivers teki Peter Jacksonin kanssa Braindeadin ja Taru sormusten herrasta -trilogian – 30 vuoden ”harjoittelun” jälkeen syntyi oma elokuva Mortal Engines

Arvostelu: Peter Jacksonin tuottama Mortal Engines ei ole mikään uusi Taru sormusten herrasta

Keskustelu

Yksi syy voi olla että finnkino päätti julkaista vasta pari päivää ennen ensi-iltaa näytös ajat, ennen sitä ei niiden sivuilta löytynyt mitää tai saanut lippuja ostettua. Toiseksi tuntuu kaikissa elokuvissa niillä olevan nykyään huonosti näytöksiä muutenkin, ainakin jos nettisivuja seuraa.

Muropaketin uusimmat