“Ei me siitä tahallaan huonoa tehty” – Historian haukutuimman Batman-elokuvan käsikirjoittaja pyysi anteeksi

18.05.2020 09:28 Muropaketin toimitus

George Clooney on pahoitellut moneen kertaan Batman & Robin -elokuvaa, ja myös ohjaaja Joel Schumacher on tiedostanut, ettei supersankariseikkailun kohdalla mennyt kaikki nappiin. Nyt myös leluvetoisen elokuvan käsikirjoittaja on kommentoinut aihetta hattu kourassa.

”Olemme kaikki pahoillamme. Batman & Robin oli hämmentävä. Emme me tarkoittaneet tehdä siitä huonoa. Vannon ettei kukaan suunnitellut siitä sellaista”, Akiva Goldsman pahoitteli Colliderin haastattelussa hiljattain.

Samassa yhteydessä käsikirjoittaja paljasti, ettei Batman Foreverin (1995) jatko-osasta ollut alkujaan tulossa läheskään niin lapsellista kuin mitä valkokankaalla kesällä 1997 nähtiin.

”Ironista on, että vielä kuvausten puolivälissä elokuvasta oli tulossa mielenkiintoisella tavalla synkkä. Nyt siitä sitten tuli sellainen kuin se on, ja olen pahoillani. Uskon että olemme kaikki pahoillamme”, Goldsman jatkoi vuolasta pahoitteluaan.

Batman & Robin sai murskakritiikit jo ilmestyessään ja on vuosien saatossa noussut kalkkunaklassikoksi.

Elokuva oli myös taloudellisesti epäonnistuminen. Budjetti oli eri arvioiden mukaan noin 125-160 miljoonaa dollaria, mutta lippuja myytiin vain alle 240 miljoonan dollarin edestä. Tämän seurauksena elokuvasarja lakkautettiin, ja valkokankaan Batman syntyi uudelleen vasta kahdeksan vuotta myöhemmin Christopher Nolanin ”realistisemman” version merkeissä (Batman Begins, 2005).