“Ei se ollut pelkkiä lesbovampyyreja” – Lakkautetun sarjan tekijä syyttää Netflixiä huonosta markkinoinnista

08.08.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Netflixin vampyyrisarja First Kill sai kirveestä heti ensimmäisen kauden jälkeen.

Viime viikolla Netflix ilmoitti lakkauttavansa tänä kesänä julkaistun First Kill -sarjansa heti ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Sarja sijoittuu fantasiamaailmaan, missä teini-ikäinen vampyyri rakastuu vampyyrintappajaan.

First Killin showrunnerina toimineen Felicia D. Hendersonin mielestä sarjan huonosta menestyksestä voi syyttää Netflixin yksipuolista markkinointia, uutisoi Comic Book. Hänen mukaansa sarjaa markkinoitiin pelkkänä “lesbovampyyrisarjana”, eikä sen muita teemoja huomioitu lainkaan.

“Liityin innoissani sarjaan mukaan, koska siinä oli jotain jokaiselle: vahvoja naispääosia, yliluonnollista juonittelua, eeppinen, shakespearemainen taistelu keskenään sotivien perheiden välillä ja keskeisessä osassa nähtiin tummaihoinen perhe”, Henderson kertoo.

“Alkuperäinen markkinointi olivat kaunista. Odotin sen olevan alkua, ja että sitä seuraisi sarjan muiden elementtien promoaminen – kuten hirviöt vastaan hirviönmetsästäjät, kahden vahvan matriarkan välinen taistelu – mutta niin ei koskaan tapahtunut.”

First Kill sai keskinkertaisesti katsojia ja julkaisuviikollaan se jäi ainoastaan sellaisten jättiläisten kuin Stranger Things ja Peaky Blinders jalkoihin. Ensimmäisen kuukauden aikana First Kill tavoitti noin 100 miljoonaa katsojaa, mutta kovin suuri määrä katselun aloittaneista ei päässyt sarjassa loppuun saakka.