”Elämäni pahin epäonnistuminen” – Tom Cruisen jämäleffa nousi Netflixin TOP 10 -listalle, vaikka jopa ohjaaja on haukkunut sen

22.08.2022 07:03 Muropaketin toimitus

Tom Cruise on onnistunut tehtailemaan hittielokuvia jo viidellä vuosikymmenellä. Ihan pelkkiä napakymppejä ei näyttelijä silti ole maailmalle tarjonnut.

Vuonna 2017 Tom Cruise tähditti Alex Kurtzmanin ohjaamaa The Mummy -elokuvaa, jonka tarinassa ”muinaisen prinsessan uskotaan nukkuvan ikuista unta hautakammiossaan aavikon alla. Valtakaudellaan petoksen uhriksi joutunut prinsessa kuitenkin kerää nykyajassa ja alkaa uhata maailmaa vuosituhansien varrella kasvanella kostonhimollaan ja inhimillisen käsityskyvyn rajoja koettelevilla kauhuilla.”

Erikoistehosteiden varaan rakennettu The Mummy tehtiin eri arvioiden mukaan 125-195 miljoonalla dollarilla, ja sen lipunmyynti nousi 410 miljoonaan dollariin. Ei elokuva siis aivan totaalinen fiasko ollut taloudellisessa mielessä, mutta harva lipun ostanut taisi olla sijoitukseensa tyytyväinen, sillä The Mummy on kerännyt runsaasti haukkuja. Elokuvaa on mollannut jopa ohjaaja Kurtzman, joka katuu koko roskaan kajoamista:

Ohjaaja haukkui Tom Cruisen elokuvan: ”Elämäni pahin epäonnistuminen, kadun siitä miljoonaa asiaa”

Samoilla linjoilla ohjaajan kanssa on ollut myös Universal Picturesin väki:

Tom Cruisen Muumio-elokuva floppasi ja pilasi studion suuret suunnitelmat: “Teimme jotain mitä kukaan ei ollut pyytänyt”

The Mummy lisättiin viime viikolla Netflixiin ja on kerännyt siellä reippaasti uusia katsojia kehnosta maineestaan huolimatta. Tällä hetkellä Tom Cruisen elokuvan on TOP 10 -listalla sijalla seitsemän, mikä on ihan kunnioitettava saavutus kahdeksan vuotta vanhalle leffalle.

Netflixin lisäksi The Mummy löytyy Prime Videosta ja Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE LISÄÄ: Arvostelu: Tom Cruisen Muumio olisi voinut pysyä haudassaan