Uusimmat

Eli Roth sai inspiraation Borderlands-videopelileffaansa katsoessaan koiransa kakkivan

Kuva: © Lionsgate / Katalin Vermes

08.07.2024 10:01 Muropaketin toimitus

Borderlands-elokuva saapuu teattereihin elokuun alussa.

Kidutuskauhuleffoistaan paremmin tunnettu Eli Roth kertoo Total Filmin jutussa saaneensa Borderlands-videopelielokuvaansa inspiraatiota kakkivasta koirastaan.

Eläinrakas ohjaaja kertoo rinnastaneensa leffan rääväsuisen Claptrap-robotin lemmikkiin.

”Aina kun vien ranskanbuldoggini lenkille, niin se ei anna minun katsoa itseään tehdessään tarpeensa. Se on niin ujo, että minun täytyy katsoa toisaalle. Yhtenä päivänä kuitenkin kuvasin sitä. Koiralla oli kasvoillaan ujo ilme, joka muistutti minua Claptrapista”

Lue myös: Tulevan Borderlands-elokuvan tuttua robottia kuvaillaan aikuisille suunnatuksi R2D2:ksi

”Esittelin ideani Lionsgate-studiolle. Aina kun Claptrapia ammutaan, niin hylsyt tulevat ulos sen peräpäästä samaan tyyliin kuin koirallani. Studiopamput nauroivat ja olivat myytyjä.”

Borderlandsin pääosissa näyttelevät Cate Blanchett, Kevin Hart, Ariana Greenblatt, Florian Munteanu, Haley Bennett, Jamie Lee Curtis, Jack Black ja Edgar Ramírez. Virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Lilith (Blanchett) on pahamaineinen palkkionmetsästäjä, jolla on salaperäinen menneisyys. Hänen on palattava vastahakoisesti kotiinsa Pandoraan, joka on galaksin kaoottisin planeetta. Lilithin tehtävänä on löytää Atlasin (Ramírez), maailmankaikkeuden mahtavimman S.O.B:n, kadonnut tytär.

Lilith solmii odottamattoman liiton sekalaisen sakin kanssa. Liittoon kuuluvat kokenut, palkkasoturi Roland (Hart), villi esiteini-ikäinen räjähde-ekspertti Tiny Tina (Greenblatt), Tinan lihaksikas suojelija Krieg (Munteanu), kaiken nähnyt outo tieteilijä Tannis (Curtis) ja viisasteleva robotti Claptrap (Black). Yhdessä epätodennäköiset sankarit joutuvat taistelemaan muukalaisia ja vaarallisia rosvoja vastaan paljastaakseen yhden Pandoran räjähdysherkimmistä salaisuuksista. Maailmankaikkeuden kohtalo saattaa olla heidän käsissään, mutta heidän taistelunsa ei rajoitu vain siihen – he taistelevat myös toistensa puolesta.”

Elokuva saa ensi-iltansa 9. elokuuta.