Elisa Viihde Viaplayssa julkaistaan pian kolme 2010-luvun parhaista ja kalleimmista scifi-elokuvista

17.02.2021 11:30 | Muropaketin toimitus

Elisa Viihde Viaplayn elokuvatarjonta kasvaa maaliskuussa mm. kolmella erinomaisella ja isolla rahalla tehdyllä tieteisleffalla.

Luvassa on tämä kolmikko (elokuvien kuvaukset Elisa Viihde Viaplayn käsialaa, elokuvien nimet linkitetty Muropaketin arvioihin):

Interstellar

Christopher Nolanin ohjaama, vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Interstellar on tieteiselokuva, jonka pääosissa loistavat mm. Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, The Wolf of Wall Street), Anne Hathaway (Prinsessapäiväkirjat, Pahoilainen pukeutuu Pradaan), Ellen Burstyn (Unelmien sielunmessu) ja Michael Caine (Inception, Tenet).

Elokuva kertoo maapallosta, joka on hiljalleen muuttumassa elinkelvottomaksi. Tarinan keskiössä on entinen lentäjä ja insinööri Cooper (McConaughey). Maanviljelyllä elantonsa perheelleen ansaitseva mies pääsee osaksi Nasan tiimiä, joka matkustaa madonreiän läpi etsimään ihmiskunnalle uusia asuinalueita.

Visuaalisesti erittäin näyttävä elokuva keräsi yhteensä 5 Oscar-ehdokkuutta, ja sitä ylistettiin mm. musiikistaan ja erikoistehosteistaan.

Katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa 1. maaliskuuta.

Arrival

Maaliskuun alussa Elisa Viihde Viaplay täydentyy Interstellarin lisäksi myös toisella tieteiselokuvalla. Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut Arrival-elokuvassa kaksitoista avaruusalusta laskeutuu yhtäkkiä ympäri maapalloa. Yhdysvaltain armeija kerää yhteen erikoisryhmän, jonka tehtävänä on selvittää miksi näin on päässyt käymään. Mukaan kutsutaan kielitieteilijä Louise (Amy Adams: American Hustle, Vice – vallan oikeat kasvot) ja fyysikko Ian (Jeremy Renner: Mission: Impossible – Rogue Nation).

Ryhmä saa selville, että avaruusoliot käyttävät kirjoitettua kieltä, joka koostuu monimutkaisista ympyränmuotoisista symboleista. He alkavat kääntää symboleja englanniksi selvittääkseen miksi avaruusoliot ovat päätyneet maapallolle.

Denis Villeneuven ohjaama Arrival palkittiin vuoden 2017 Oscar-gaalassa parhaista äänitehosteista.

Katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa 4. maaliskuuta.

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 on jatko-osa vuoden 1982 Blade Runner -elokuvalle, ja sen tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen. Tarinan keskiössä on blade runner K (Ryan Gosling). K saa selville vanhan salaisuuden, joka paljastuessaan saattaisi viedä loputkin sivilisaation rippeet. Paljastus johdattaa K:n jahtaamaan Rick Deckardia (Harrison Ford), blade runneria, joka katosi kolmekymmentä vuotta aiemmin.

Blade Runner 2049 saavutti ilmestymisensä jälkeen sekä kriitikoiden että katsojien suosion, ja se pokkasi vuoden 2018 Oscar-gaalassa pystit kategorioissa paras kuvaus ja parhaat erikoistehosteet.

Goslingin ja Fordin lisäksi rooleissa nähdään myös mm. Robin Wright ja Jared Leto, ja suomalaisväriä elokuvaan tuo Krista Kosonen!

Katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa 5. maaliskuuta.

Muropaketin uusimmat