”Elokuvan loputtua voin fyysisesti pahoin” – Hero-kanavan illan elokuva ei todellakaan sovi kaikille, ikäraja on K16 hyvästä syystä

18.09.2020 17:09 | Muropaketin toimitus

Hero-kanavalla nähdään tänään kello 21.15 The Neon Demon -elokuva vuodelta 2016.

Drivesta tutun Nicolas Winding Refnin elokuvassa ”nuori ja kaunis Jesse (Elle Fanning) saapuu Los Angelesiin kokeilemaan siipiään mallina. Meikkaaja Ruby (Jena Malone) ottaa hänet siipiensä suojaan, ja kaikki tuntuukin menevän hyvin kateellisista kollegoista huolimatta. Vain outo motellinpitäjä (Keanu Reeves) aiheuttaa Jesselle väristyksiä hänen rakentaessa uraansa”.

Synopsis ei maalaa The Neon Demonista ihan oikeaa kuvaa.

Paremman käsityksen loppua kohti aika ällöksi äityvästä elokuvasta antaa Muropaketin arvostelu:

”Jessen viattomuus muuttuu pian ylimieliseksi itsevarmuudeksi. Muutaman vuoden vanhemmat konkarit eivät aio vain katsoa vierestä hänen varastaessa heidän paikkansa ja työnsä. Enempää olemattomasta juonesta ei kannata paljastaa. Todetaan vain, että ohjaaja näyttää meille mallimaailman, jossa kilpailuun liitty niin sairaita tekoja, että elokuvan loputtua voin fyysisesti pahoin.

Jo trailerit paljastavat The Neon Demonista vähän liikaa. Ne antavat ymmärtää sen olevan paljon enemmän kauhuelokuva kuin se onkaan. Pelkkää pelottelua ja ällöttäviä kohtauksia odottavat saattavat pettyä, sillä The Neon Demon on ensisijaisesti kahden tunnin mittainen taidepläjäys. Refnin näyttämässä unen ja valveen rajamaille sijoittuvassa mallimaailmassa raiskaukset, nekrofilia ja vielä sairaammat asiat ovat kuitenkin ihan normimenoa perinteisten paheiden lisäksi.”

Arvostelu: Drive-ohjaajan kauhuelokuva The Neon Demon on pelkkää pintaa

Muropaketin uusimmat