Elokuvateatteri Maxim aukeaa jälleen helmikuussa 2018 – Kuvat paljastavat, miltä uusitussa leffapyhätössä näyttää

07.11.2017 09:38 | Muropaketin toimitus

Helsingin ja Suomen vanhin elokuvateatteri Maxim avaa ovensa uudelleen helmikuussa 2018 uudistettuna.

”Arkkitehtitoimisto Parviaisen asiantuntevassa ohjauksessa Maximia on uudistettu alkuperäisen elokuvateatterin aikakautta ja glamouria kunnioittaen. Avautuessaan teatterissa sykkii jälleen 1900-luvun art house -henki, mikä näkyy ohjelmiston lisäksi myös teatterin sisustuksessa. Europa Cinemas -verkoston jäsenteatterina Maximin ohjelmistoon kuuluu kiinteänä osana eurooppalaisia laatuelokuvia”, lupaa Finnkino tänään julkaistussa tiedotteessaan.

Parin viime vuoden aikana runsaasti otsikoissa olleen Maximin on luvattu jatkavan aikaisemmilta vuosilta tutulla linjalla. Elokuvateatterin valkokankaalla tullaan näkemään Golden Globe -palkittuja elokuvia ja Oscar-ehdokkaita. Maxim myös jatkaa Europa Cineman jäsenteatterina – näin ollen ohjelmistossa nähdään edelleen eurooppalaisia laatuelokuvia jenkkituotantojen rinnalla. Elokuvien lisäksi Maximissa esitetään Finnkinon mukaan valikoima Event Cinema -näytöksiä kuten balettia sekä teatteri- ja taide-esityksiä.

Vaikka Finnkinon tavoitteena on ollut säilyttää Maximissa paljon ennallaan, on teatteria myös uudistettu. Arkkitehtitoimisto Parviaisen toimitusjohtaja Mikko Lahikaisen on kuvaillut uudistunutta Maximia seuraavasti:

”Maximin hienovarainen uudistaminen elokuvateatterin alkuperäistä aikakautta kunnioittaen on ollut toimistollemme erittäin mieluisa tehtävä. Teatterissa on paljon suojeltuja sisustusosia vuonna 1909 valmistuneesta Olympiateatterin salista. Lisäksi 1970-luvun interiöörejä oli säilynyt hyvin vähän. Maximin sisustus on toteutettu sen rakennushistoriallista ja kulttuurista arvoa kunnioittaen”.

Parviainen Arkkitehdit Oy:n ensimmäiset kuvat paljastavat, millaisessa miljöössä elokuviin ensi vuonna jonotetaan. Kuten kuvista voi havaita, Maximissa pyritään jatkossa panostamaan myös elämyksellisyyteen, mistä kielii entistä muhkeammat istuimet sekä niiden väliin sijoitetut tarjoilupöydät.