Emilia Clarkea painostettiin alastonkohtauksiin, ”etteivät Game of Thrones -fanit pety” – Näyttelijän vastaus ei päivänvaloa kestä

20.11.2019 11:41 | Muropaketin toimitus | 1

HBO:n viime kesänä päättynyt Game of Thrones kohahdutti alkuaikoinaan runsailla alastonkohtauksillaan. Niistä tuli nopeasti riippakivi Daenerys Targaryenia esittäneelle Emilia Clarkelle.

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivää Last Christmas -elokuvaa tähdittävä Emilia Clarke on kommentoinut Game of Thronesin nakuilua jo useaan otteeseen.

”Halusin vain tehdä voimaannuttavan kohtauksen, joka ei olisi seksuaalinen”, Emilia Clarke muisteli viime keväänä kohtausta, jossa hänen vaatteensa paloivat pois. ”Olin alasti, mutta se oli voimakas kohtaus. Saan paljon paskaa niskaani, koska olen tehnyt alastonkohtauksia ja seksikohtauksia. Sellainen on hyvin epäfeminististä. Naisia vihaavat naiset on ongelma ja jotain järkyttävää”.

”Sarjassa ei ole mitään sellaista, minkä haluaisin palata tekemään uudelleen. Minulta kysytään jatkuvasti alastonkohtauksista. Lyhyt vastaukseni on kuitenkin ei, en tekisi mitään toisin. Ne seksikohtaukset piti esittää katsojille, eikä niitä voinut vain selittää sanallisesti.”

Muutamaa viikkoa myöhemmin Emilia Clarke kertoi jättäneensä Fifty Shades -elokuvien pääroolin tekemättä Game of Thronesin muodostaman stigman takia.

”Rakastan ohjaaja Sam Taylor-Johnsonia ja mielestäni hänen visionsa elokuvasta oli kaunis. Siinä vaiheessa alastonkohtauksistani Game of Thronesissa oli kuitenkin kulunut jo pitkä aika, ja silti se oli ainoa asia josta minulta kysyttiin, vain koska olen nainen”.

Ja nyt Emilia Clarke on kertonut taas lisää siitä, millaisen hinnan hän Game of Thrones -roolistaan on saanut maksaa.

”Olen joutunut kuvauspaikalla tappelemaan riisuuntumisesta ja sanomaan, että vaatteet pysyvät päällä. Silloin minulle on sanottu, että en kai vain halua tuottaa pettymystä [paljasta pintaa odottaville] Game of Thrones -faneille. Siihen olen vastannut että haistakaa vittu”, Clarke kertoi Dax Shepardin Armchair Expert -podcastissa taannoin.

Mitään elokuvia ei Clarke erikseen nimennyt, mutta tähden filmografiaa silmäillessä mahdollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Dom Hemingway (2013), Voice from the Stone (2015) sekä tietenkin Terminator Genisys (2015). Jo mainittuun Last Christmasiin tai Solo: A Star Wars Storyyn tuskin paljasta pintaa on maaniteltu.

Keskustelu

Minusta alastonkohtauksista alkoi tulla myös koko Game of Thrones -sarjalle paha riippakivi loppua kohti. Daeneryksen kohtaukset ensimmäisellä kaudella olivat hyvin perusteltuja. Kaikki tämän alastonkohtaukset kertovat meille jotain uutta hahmoista tai heidän kehityksestään.

Sitten alastomuudesta ja seksistä alkoi tulla sarjassa enemmän ja enemmän itsetarkoitus, koska varsinkin puritaanisessa jenkkilässä tissit tv:ssä oli jotain uutta ja ihmeellistä ja sarja sai sillä runsaasti lisähuomiota. Niitä siis vain piti olla.

Emilia Clarke on tehnyt ihan viisaasti kieltäytyessään sittemmin alastonkohtauksista. Kun tekee alastonroolin, niin sen jälkeen varmasti riittää kyselijöitä, jotka vain haluavat hänen tissinsä myös omaan elokuvaansa. Ajatus kai tietyllä tavalla on se, että alastomuus on nyt jotenkin henkilön tavaramerkki ja tämä on siten helpompi suostutella riisuutumaan. Siinä vaan helposti profiloi itsensä ihan väärällä tavalla, jos roolien laatu jää huomiotta.

Muropaketin uusimmat