Uusimmat

”En tiedä, tietääkö Peter Jackson tästä vieläkään” – Thor-ohjaaja varasti Hobitti-elokuvien lavasteet ja käytti niitä omassa elokuvassaan

23.06.2022 12:21 Muropaketin toimitus

What We do in the Shadows / Taika Waititi

Thor-elokuvista tuttu ohjaaja-näyttelijä Taika Waititi on tunnustanut kähveltäneensä kuvausrekvisiittaa Peter Jacksonin Hobitti-elokuvista

Stephen Colbertin talk show’ssa vieraillessaan Taika Waititi kertoi käyttäneensä vuoden 2014 What We Do in the Shadows -elokuvassaan Hobittia varten tehtyjä lavasteita.

”Kun kuvasimme Jemainen [Clement] kanssa What We Do in the Shadowsia, meillä ei ollut paljoakaan rahaa käytössämme, ja Hobitti oli juuri kuvattu. Niinpä tuotantosuunnittelijamme – pitäisiköhän tätä nyt edes kertoa. Okei, kerron. Tuotantosuunnittelijamme vei yön pimeydessä joukkonsa Hobittien studioille ja varasti kaikki puretut green screenit ja puutavarat, ja rakensimme niistä sitten talon”, Waititi paljasti Yahoo! Moviesin mukaan.

Onko varkaus sitten tullut Peter Jacksonin tietoon ja jos on, miten ohjaaja suhtautui maanmiestensä toimintaan?

Taika Waititi ei tiedä:

”En ole koskaan puhunut Peter Jacksonille tästä. En tiedä, tietääkö hän asiasta. Juttua on kiva kertoa juhlissa, mutta en tiedä onko hän tietoinen asiasta”.

Taika Waititin ohjaama Thor: Love and Thunder saa ensi-iltansa Suomessa heinäkuun alussa ja samoihin aikoihin HBO Maxissa julkaistaan What We Do in the Shadows -tv-sarjan neljäs tuotantokausi. Samasta palvelusta löytyy myös spin-off-sarja Wellington Paranormal, mutta valitettavasti vuoden 2014 elokuva on jo poistunut valikoimasta.