Ensi yönä television avaaville on luvassa karvas pettymys – ”200 miljoonan euron hirvityksen” takia ei kenenkään kannata valvoa

16.04.2021 20:55 | Muropaketin toimitus

Vuoden 1997 The Fifth Element oli erinomaisen hupaisaa avaruusscifiä, ainakin jos tajusi ripustaa aivonsa naulakkoon ennen elokuvan aloittamista. Aivoton oli myös Luc Bessonin vuonna 2017 ohjaama Valerian-sarjakuvafilmatisointi, mutta väärällä tavalla.

Valerian and the City of a Thousand Planets -elokuvalta odotettiin ymmärrettävästi aika paljon – olihan lähdemateriaalina klassikkosarjakuva ja ohjaaja Luc Besson on parhaimmillaan erinomainen tarinankertoja tai ainakin visualisti.

Mutta voihan makkaralla makaava marsu sentään! Valerian olikin kovan luokan pettymys, joka floppasi kaiken lisäksi myös kaupallisesti pahemman kerran.

”Valerian-sarjakuviin perustuva avaruusseikkailu on 200 miljoonalla eurolla tehty hirvitys”, kuittasi elokuvan annin Muropaketin kriitikko arviossaan. ”Valerian and the City of a Thousand Planets on parhaimmillaan todella upean ja uskottavan näköistä scifiviihdettä, joka pilataan lähes täydellisesti kamalalla käsikirjoituksella ja sietämättömän huonolla dialogilla.”

Tähtiä irtosi vain kaksi.

Nelonen esittää Valerian and the City of Thousand Planetsin ensi yönä kello 1.50. Suosittelemme kuitenkin vahvasti valitsemaan elokuvan katsomisen sijaan nukkumisen – tai jos se ei ole mahdollista, etsimään parempaa katsottavaa. Sen löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa.