Ensimmäiset arviot Steven Spielbergin jättielokuvasta Ready Player One: Ilmeisesti luvassa on yksi vuoden parhaista viihdeleffoista

13.03.2018 08:52 | Muropaketin toimitus

Vuoden odotetuimpiin scifi-elokuviin lukeutuva Ready Player One esitettiin maanantaina Suomen aikaa Austinin SXSW-elokuvajuhlilla. Nyt ensimmäiset reaktiot ovat löytäneet tiensä Twitteriin.

Steven Spielbergin ohjaama Ready Player One pohjautuu Ernest Clinen menestysromaaniin, joka ammentaa aineksensa videopeli-, elokuva- ja populaarikulttuureista.

Virallinen synopsis kuuluu seuraavasti:

Vuonna 2045 todellinen maailma on karu paikka. Ainoastaan silloin Wade Watts (Tye Sheridan) tuntee todella elävänsä, kun hän pakenee OASISiin, moderniin virtuaaliseen universumiin, jossa valtaosa ihmiskunnasta viettää päivänsä. OASISissa voit mennä minne vain, tehdä mitä vain ja olla kuka vain – rajana on vain oma mielikuvituksesi. OASIS on nerokkaan, mutta erikoislaatuisen James Hallidayn (Mark Rylance) luomus, jonka hallinnan sekä koko suunnattoman omaisuutensa Halliday haluaa jättää arvoisalleen perijälle. Sille, joka onnistuu voittamaan hänen suunnittelemansa kolmiosaisen kilpailun. Kun Wade selvittää ensimmäisen haasteen todellisuuden rajoja rikkovassa aarteenetsinnässä, hän ja hänen ystävänsä – nk. yläviitoset – heittäytyvät universumiin täynnä mysteereitä ja vaaroja pelastaakseen OASISin.

Ainakin SXSW:ssa valtaosa yleisöstä tuntui rakastuvan Ready Player Oneen.

Twitterissä elokuvaa on hehkuttanut esimerkiksi Sin Citystä tuttu ohjaaja Robert Rodriguez sekä Nerdistin, Fandangon ja Rotten Tomatoesin alan ammattilaiset.

Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet Ready Player Onesta yhtä haltioissaan. Soraäänet olivat kuitenkin ensireaktioissa selvästi vähemmistössä:

Twitterin ulkopuolella esimerkiksi io9 on jo ehtinyt arvostella Ready Player Onen. Sivuston kriitikko Evan Narcisse ei liiemmin pitänyt näkemästään:

Ready Player One Is an Orgy of Nostalgia in All the Wrong Ways

Suomessa Ready Player One saa ensi-iltansa 28. maaliskuuta. Muropaketin arvostelu elokuvasta ilmestyy ennen sitä.