UUSIMMAT

Ensimmäiset Fingerpori-arviot haukkuvat elokuvan pystyyn: “Täydellisesti epäonnistunut tulkinta Pertti Jarlan sarjakuvasta”

08.10.2019 09:38 | Muropaketin toimitus

Mikko Koukin ohjaama Fingerpori-elokuva ei ole ensimmäisissä arvioissa kehuja kerännyt.

Aina siitä lähtien kun näimme Fingerporin elokuvan ensimmäisessä pressinäytöksessä ja vuodatimme tuntomme maailmalle, olemme odottaneet Muropaketin toimituksessa muiden mietteitä elokuvasta.

Omassa palautteessammehan totesimme seuraavaa:

Fingerpori on ruma ja tunkkainen elokuva (osittain toki tarkoituksella), jolle voi antaa kiitosta lähinnä roolituksesta. Kaipa tästäkin joku jaksaa innostua, mutta suosittelen silti pitämään odotukset matalalla, enkä usko että Fingerporista mitään isoa hittiä tulee edes Suomessa. Oikeastaan: Fingerporia voitaisiin koettaa viedä kunnon panostuksella suosiolla ulkomaisille markkinoille. Lähdemateriaali on siellä vierasta, eikä kukaan tajua sanaleikeistä tai hahmoista mitään. Parhaassa tapauksessa Fingerporista voisi tulla oikea kulttielokuvien kulttielokuva, ja se voisi löytää paikkansa Tommy Wiseaun The Roomin kaltaisten kökköilyjen rinnalla.”

Lue koko juttu täältä:

Ensituntumat: ”Fingerpori-elokuva oli aivan kamala komedia – kaukana Pertti Jarlan sarjakuvan tasosta”

Nyt verkkoon on löytänyt toinen arvio Fingerporista – ja se on mahdollisesti vielä jyrkempi tylytys kuin oma ensituntumamme.

Suomen Kuvalehden elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen antaa Fingerporille arviossaan vain yhden tähden ja harvinaisen tylyä palautetta:

”Fingerporista on tehty nyt elokuva, joka on ulkoisesti suunnilleen täydellinen Fingerpori -elokuva: maailma on kuten sarjakuvassa eli eräänlainen 1980-luvun rumin, itäsaksalaistyyppinen pikkukaupunki-Suomi. Maskeeraukset ovat onnistuneita.

Muuten elokuva taas on täydellisesti epäonnistunut Fingerpori -tulkinta.

Tehtävä on tietenkin mieletön ja tuomittu. Sanallinen huumori kääntyy elokuvaksi huonosti. Tämä ei ole tekijöitä pysäyttänyt, päinvastoin.

Ehkä kädet on nostettu pystyyn ihan aluksi, sillä suurimman osan elokuvaa sen tavoite on nimenomaan muistuttaa katsojalle sarjakuvasta jo tutuista tilanteista tai lauseista.”

Lue koko juttu täältä:

Fingerpori-elokuva: karmea oppitunti siitä, milloin huumori ei vaan toimi

Fingerporin ensi-ilta on keskiviikkona 16. lokakuuta.

Muropaketin uusimmat