Ensituntumat Eternals-elokuvasta: ”Yksi Marvel Studiosin huonoimmista leffoista”

26.10.2021 18:51 | Muropaketin toimitus

Eternals

Vuoden kolmas MCU-elokuva, Eternals, esitettiin suomalaismedioille tänään. Muropaketti oli luonnollisesti paikalla.

Varsinainen Eternals-arvostelu julkaistaan Murossa lähempänä keskiviikon 3.11.2021 ensi-iltaa, mutta alta voit lukea spoilerivapaat ensituntumat Joonas Pikkaraiselta, Aki Lehdeltä ja Tatu Junnilta.

Koko kolmikko oli sitä mieltä, että Eternals oli aikamoinen pettymys.

Marvel Cinematic Universen hyvissä merkeissä käynnistynyt neljäs vaihe päättyy lyhyeen, kun uuden luvun ensimmäinen epäonnistuminen saapuu valkokankaalle. Chloé Zhaon ohjaama Eternals on liki kolmituntisena mammuttina puuduttavan mitäänsanomaton tapaus, jonka ainoa meriitti tuntuu olevan seuraavan Marvel-pahiksen esittely – kai. Multiversumiin syöksyneessä MCU:ssa Eternals esittelee nimeään kantavat kuolemattomat supersankarit, jotka ovat eläneet ja muovanneet ihmiskunnan historiaa jo vuosituhansien ajan. Vuosituhansia tuntuu myös kuluvan katsoessa, kun elokuva ei malta olla alkuteksteistä lähtien jatkuvasti alleviivaamassa katsojille, mistä kaikessa on oikein kysymys ja miksi hahmoja ei ole nähty ennen kuin nyt. Lopputulos on tasapaksu tuotanto, joka ei oikein vihastuta tai ilahduta, mutta ei jää juuri mieleenkään. Hahmot itsessään tuntuvat niin ikään vain kopioilta muista supersankareista, eikä heissä ole persoonaa. Näin tunti lopputekstien jälkeen ajatuksia kasatessa huomaakin, että Eternals on melkein jo pyyhkiytynyt mielestä kokonaan.

Joonas Pikkarainen

Ihan totaalinen sekasotku, joka ei uskaltanut olla lainkaan niin överi kuin mitä välillä vihjasi! Eternals olisi voinut helposti olla parhaita Marvel-leffoja, mutta nyt se on huonoimpia. Hetkittäin tarjolla on passelia indie-draamaa ja yksilön tunteita massiivisten kosmisten tapahtumien äärellä. Mutta sen päälle oli lätkäisty kamalia cgi-tehosteita, jotka olivat ihan parodiaa. Odotin ääriväkivaltaa – niin paljon tuli The Boys -sarja mieleen cosplay-asuista. Toivottavasti Zhao sai Eternalsista huiman palkkion, jolla tehdä lisää oikeita elokuvia. Parasta koko pätkässä oli se, että välillä unohti katsovansa Kevin Feigen väkisin pitkittämän Marvel-leffasarjan uusinta osaa.

Aki Lehti

1970-luvun scifi, vaihtoehtohistoria ja tarinat muinaisista avaruusolennoista ovat lähellä sydäntäni, joten odotin Eternalsilta paljon. No eipä olisi pitänyt. Elokuvan idea ihmiskuntaa ohjailevista supersankareista on kyllä kutkuttava, mutta Chloé Zhao käyttää ihan liian vähän aikaa visualisoidakseen Jack Kirbyn villit visiot valkokankaalle ja ihan liikaa aikaa ympäri maapalloa reissaamiseen, hengettömiin toimintakohtauksiin ja ihmissuhdeporuun. Tarina on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta sitä on paisutettu tuhannella hiivakuutiolla, turhaan. 200 miljoonan dollarin budjetti kyllä näkyy, mutta mieluummin olisin ottanut Nomadland-Zhaolta 20 miljoonan dollarin supersankaridraaman. Se olisi ollut varmasti kiinnostavampi kuin tämä ylipitkä ja rönsyävä möhkäle – alkumainosten ja lopputekstien kera salissa saa istua lähemmäs kolme tuntia. Se on tuskastuttavan pitkä aika, kun elokuva kompuroi näin pahasti. Olen katsonut MCU-elokuvat valkokankaalta vuodesta 2008. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun torkahdin valkokankaan äärellä.

Tatu Junni

Muropaketin uusimmat