Entä jos Heath Ledger ei olisikaan kuollut? ”Hän suunnitteli jo seuraavaa Batman-elokuvaa”, paljasti sisko

01.02.2018 08:26 | Muropaketin toimitus

Jokeria näytellyt Heath Ledger kuoli ennen kuin Yön ritari ehti elokuvateattereihin. Mitä jos näin ei olisikaan käynyt?

Katkeransuloinen ajatusleikki on pyörinyt monen Batman-fanin päässä varmasti ainakin toisinaan kuluneiden 10 vuoden aikana.

Mitä ilmeisimmin Heath Ledger ja ohjaaja Christopher Nolan olisivat jatkaneet yhteistyötään, ja Jokeri olisi ollut yksi Yön ritarin paluun pahiksista. Kuka tietää, ehkä Jokeri olisi lyönyt hynttyyt yhteen Tom Hardyn esittämän Banen kanssa tai ehkä Banea ei olisi koskaan otettu elokuvan tarinan mukaan.

Batman News uutisoi tällä viikolla Heath Ledgerin siskon (jo viime vuoden puolella alun perin julkaistusta, eli ihan tuoreesta jutusta ei ole kyse) haastattelusta, jossa sivutaan aihetta. Kate Ledgerin mukaan hänen veljensä oli valmistautunut pysymään Jokerin roolissa pidempäänkin.

”Juttelin hänen kanssaan kuolemaa edeltäneenä iltana, nauroimme ja vitsailimme. Hän oli niin ylpeä siitä, mitä hän oli tehnyt Batmanin parissa. Ja tiedän että hän suunnitteli jo seuraavaa Batman-elokuvaa. Hän rakasti Chris Nolanin, Christian Balen ja Gary Oldmanin kanssa työskentelyä. Sen elokuvan tekeminen oli ihan parasta aikaa”, Kate Ledger kertoi.

Kuten Muropaketin lukijat hyvin tietävät, Heath Ledgerin jälkeen Jokerin roolin nappasi Jared Leto. Toistaiseksi hänen versionsa on nähty vain Suicide Squadissa (2016), mutta Warner Bros. Pictures aikoo palauttaa ”uuden Jokerin” valkokankaalle ennen pitkää.