Uusimmat

Michael Shannon: ”USA on aivan sekaisin, en tajua mitä täällä tapahtuu”

12.06.2023 09:30 Aki Lehti

Michael Shannonin Tribecan leffafestareilla maailmanensi-iltansa saanut debyyttiohjaus kerää kehuja.

Näyttelijä Michael Shannonin Eric Larue -debyyttiohjaus sai maailmanensi-iltana toissa päivänä Tribecan leffafestareilla New Yorkissa. Yhdysvaltain loputtomista kouluampumisista kertova elokuva on saanut mainion vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltä.

Leffan käsikirjoittajana toimii Brett Neveu ja se perustuu hänen omaan näytelmäänsä vuodelta 2002.

Judy Greer esittää leffan päähenkilö Janicea, joka valmistautuu tapaamaan vankilassa istuvan kouluampujapoikansa sekä joukon lapsensa menettäneitä vanhempia.

Kameran taakse siirtynyt Shannnon kertoo Varietyn jutussa yrittäneensä lähestyä aihetta uudesta näkökulmasta. Hän ei yritä tarjota ratkaisuja, koska ei enää itsekään tajua mitä Yhdysvalloissa oikein tapahtuu.

”Aiemmin sanoin katkeranvihaisena asioita hyvinkin suoraan. Nyt olen vain hämmentynyt. En tiedä enää rakastanko vai vihaanko tätä maata. Koko Yhdysvallat on aivan sekaisin.”

Eric Larue -elokuvassa esiintyvät myös muun muassa Paul Sparks, Alison Pill, Tracy Letts, Annie Parisse ja Alexander Skarsgård.

Sen laajemmasta Yhdysvaltain levityksestä saati Suomen ensi-illasta ei ole vielä tietoa.

Eric LaRue / Judy Greer

Aki Lehti

”Olen Muropakettia vuodesta 2010 asti avustanut freelancetoimittaja, jonka ominta alaa on popkulttuuri – musiikki, elokuvat ja kirjallisuus. Muroon rustaan lähinnä elokuva- ja tv-arvosteluja sekä niihin liittyviä uutisia ja haastatteluja. Kirjoitan säännöllisesti myös Keskisuomalaiseen, Savon Sanomiin, Karjalaiseen ja Etelä-Suomen Sanomiin. Tekstejäni on julkaistu myös esimerkiksi Helsingin Sanomissa, HS Metrossa ja useissa asiakaslehdissä. Levyarvosteluja olen kirjoittanut reilun 20 vuoden aikana lähes 1500 kappaletta ja henkilöhaastatteluja myös melkein nelinumeroisen määrän. Lempparielokuvani ovat usein niitä, jotka eivät Suomessa pääse laajempaan levitykseen, eli leffafestarikama laidasta laitaan. Lähellä sydäntä ovat esimerkiksi amerikkalainen indie-elokuva ja korealaistuotannot. Vapaa-aikani kuluu elokuvien lisäksi musiikin, kirjojen ja sarjakuvien parissa kyynelehtiessä.”

Muropaketin uusimmat