”Eroottista iskelmää” tehnyt Kikka saa oman elokuvansa – Sukkula syöksyy Venukseen keväällä 2022

20.10.2020 09:33 | Muropaketin toimitus

Laulaja Kirsi Sirénin elämästä kertovan Kikka!-elokuvan kuvaukset alkavat keväällä 2021.

”Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin. Elokuva pyrkii Kikan musiikin ja elämäntarinan kautta tuomaan iloa ja energiaa katsojille, kuten Kikkakin aikoinaan teki.””, kerrotaan Kikka!-elokuvan tuoreessa mediatiedotteessa.

Ohjaajana toimii Anna Paavilainen ja käsikirjoittajana Maarit Nissilä.

”Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 80-luvun arvomaailmasta,” kertoo Paavilainen.

”Kun katsoin Elävä Arkistosta Kikan haastattelua Sabatti-ohjelmassa, tajusin millaisia voimia vastaan Kikka taisteli. Häntä ei nähty oikeana artistina vaan naisena, ’jolla on kaikki vyötärön alapuolella’. Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa,” kommentoi käsikirjoittaja Nissilä.

Keväällä 2022 ilmestyvää Kikka!-elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla joulukuussa 2005 vain 41-vuotiaana kuollut Kikka keikkaili Suomessa.

Muropaketin uusimmat