Esittelyssä syksyn 2021 lastenelokuvat – Nämä kuusi ensi-iltaa saapuvat leffateattereihin ennen joulua

18.08.2021 09:30 | Muropaketin toimitus

Katsojatilastojen valossa lapsiperheet ovat uskaltautuneet elokuvateattereihin korona-aikanakin kiitettävissä määrin. Syksyn mittaan uusia animaatioita saapuu katsottavaksi ainakin kuusi kappaletta.

Alle on listattu julkaisupäivineen ja trailereineen ne uutuuselokuvat, joiden ainakin pitäisi saapua katsottavaksi valkokankaalle vielä tämän vuoden puolella. Mutta, kuten nykyään tapana on, aikataulut voivat elää reippaastikin. Esimerkiksi kesän 2020 Minions-leffa Kätyrit: Grun tarina, on saapumassa valkokankaalle vasta ensi heinäkuussa…

Ainbo – Amazonin sademetsän rohkein tyttö (ensi-ilta 27.8.2021)

”Nuori ja utelias tyttö nimeltä Ainbo on elänyt koko elämänsä syvällä Amazonin viidakossa, yhteydessä luontoon ja Äitimaan henkiin. Eräänä päivänä Ainbo saa kuitenkin tietää, että sademetsiä uhkaa tuho. Samalla hän ymmärtää, että maailma on kotoisaa sademetsää suurempi – täällä on muitakin ihmisiä, eikä kaikilla ole hyvät mielessä. Ainbon on pelastettava perheensä ja paratiisinsa, kaunis kotinsa Amazonin sademetsä, ahneuden ja laittoman kaivostoiminnan kynsistä, ennen kuin on liian myöhäistä.”

Ryhmä Hau -elokuva (ensi-ilta 17.9.2021)

”Ryhmä Hau on vauhdissa! Joukon suurimmasta vastustajasta, pormestari Hanttisesta tulee läheisen Jännälän kaupunginjohtaja, ja hän ryhtyy heti aiheuttamaan ikävyyksiä. Rikun ja sankaripentujen on matkustettava Jännälahdesta kaupunkiin uusiin haasteisiin. Yksi pennuista joutuu kohtamaan menneisyytensä, ja koko tiimi saa uuden apurin etevästä mäyräkoira Lillistä. Pennut varustautuvat uusilla huikeilla laitteilla ja vekottimilla ja lähtevät pelastamaan Jännälän kaupungin asukkaat!”

The Boss Baby: Perhebisnes (ensi-ilta 15.10.2021)

”Tim ja Pikku-Pomo eli hänen pikkuveljensä Ted ovat kasvaneet aikuisiksi ja ajautuneet erilleen. Tim on mennyt naimisiin ja ryhtynyt koti-isäksi. Ted puolestaan työskentelee johtajana rahoitusalalla. Pian heidät tuo yhteen uusi pomo, jolla on täysin uudenlainen näkemys ja reipas asenne… sekä ideoita kokonaan uuteen perhebisnekseen.”

Roni on rikki (ensi-ilta 22.10.2021)

”20thCentury Studiosin ja Locksmith Animationin elokuva Roni on rikki kertoo Barneysta, sosiaalisesti kömpelöstä koululaisesta ja Ronista, hänen kävelevästä, puhuvasta robotistaan, jonka pitäisi olla ”Paras ystäväsi suoraan laatikosta”. Ronin hulvaton reistailu keskellä sosiaalisen median aikakautta tempaisee kaksikon vaiheikkaalle matkalle, jolla poika ja robotti ymmärtävät tosiystävyyden merkityksen kaikessa kaoottisuudessaan ja sotkuisuudessaan.”

Encanto (ensi-ilta 24.11.2021)

”Walt Disney Animation Studiosin elokuva Encanto kertoo erikoislaatuisesta Marigalin perheestä, joka elää piilossa Kolumbian vuorilla taianomaisessa talossa, eloisassa kaupungissa, ihmeellisessä lumotussa paikassa nimeltä Encanto. Encanto on siunannut perheen jokaista lasta ainutlaatuisella erikoislahjalla supervoimasta kykyyn parantaa. Jokaista, paitsi yhtä: Mirabelia (äänenä Stephanie Bearitz). Mutta kun hän saa selville, että Encantoa ympäröivä taika on vaarassa, Mirabel päättää, että hän – ainoa tavallinen Madrigal – saattaa olla poikkeuksellisen perheen ainokainen toivo.”

Sing 2 (ensi-ilta 22.12.2021)

”Illuminationin suuria unelmia ja upeita hittibiisejä sisältänyt jättimenestys Sing saa jatkoa, kun lannistumaton koala Buster Moon ja hänen tähtikaartiinsa valmistautuvat toteuttamaan elämänsä huikeimman spektaakkelin viihdemaailman kimaltelevassa pääkaupungissa. On vain yksi ongelma: heidän pitää suostutella erakoitunut rocktähti mukaan show’hun.”

Muropaketin uusimmat