Uusi laki saattaa pakottaa Netflixin tarjoamaan samat sisällöt kaikille EU-kansalaisille

14.02.2017 17:30 | Muropaketin toimitus

Uusi pykälä voi tuoda muiden maiden mediakirjastot jokaisen katsottavaksi.

Euroopan unioni viimeistelee uutta lainsäädäntöä, joka on taatusti monille striimauspalvelun käyttäjille mieluisa.

Reilu vuosi sitten Netflix alkoi estää esimerkiksi VPN-palveluiden avulla tapahtuvan maarajoitusten kiertämisen, joilla pääsi käsiksi muiden maiden ohjelmakirjastoihin.

Nyt suunnitteilla oleva EU-laki määräisi toteutuessaan, että striimauspalveluiden maksavien asiakkaiden tulee päästä käyttämään palvelua myös ulkomailla ollessaan, joka ei tällä hetkellä ole aina mahdollista. Esimerkiksi juuri Netflix on onnistunut tehokkaasti estämään käyttäjiltä pääsyn muiden maiden kirjastoihinsa.

Netflixin osalta uusi laki saattaa tarkoittaa sitä, että muiden maiden ohjelmavalikoiman on oltava tarjolla kaikille EU-kansalaisille, eikä se saa olla kiinni siitä missä maassa asiakas haluaa palvelua käyttää. Ohjelmatarjonta saattaa siis useissa maissa muuttua paljon nykyistä laajemmaksi.

EU painottaa asian olevan tärkeä, sillä melkein puolet EU-kansalaisista striimaa musiikkia, sarjoja ja elokuvia netistä. Lukuisten palveluiden käyttäjämäärien uskotaan olevan kasvussa, joten ihmisten mediakirjastojen tulisi olla saatavilla heille mistä päin maailmaa tahansa.

Lähde: Independent

Muropaketin uusimmat