Facebook on selvästi hermostunut – An Ugly Truth -tv-sarjan tekijät saivat jo varoituskirjeen somejätin lakitiimiltä

27.10.2021 14:38 | Muropaketin toimitus

Facebook

Facebook on jo pitkään kärsinyt huonosta julkisuudesta, ja nyt somejätti tekee kaikkensa, ettei lisää lokaa lentäisi tuulilasiin.

Sheera Frenkeliltä ja Cecilia Kangilta ilmestyi kesällä kirja An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination. Varmoja emme ole, mutta teos tuskin lukeutuu Mark Zuckerbergin suosikkikirjoihin. Syy käy selväksi jo kirjan kuvauksen ensimmäisestä kappaleesta:

Once one of Silicon Valley’s greatest success stories, Facebook has been under constant fire for the past five years, roiled by controversies and crises. It turns out that while the tech giant was connecting the world, they were also mishandling users’ data, spreading fake news, and amplifying dangerous, polarizing hate speech.

Frenkelin ja Kangin teos siis tarkastelee Facebookia hyvinkin kriittisestä kulmasta.

Nyt An Ugly Truthista on tekeillä televisiosarja nimeltä Doomsday Machine, eikä Facebook ole innoissaan siitäkään. Varietyn mukaan tv-sarjan tuotantoyhtiö on nyt saanut Facebookin juristi Mathew Rosengartilta kirjeen, jossa varoitetaan oikeustoimilla, mikäli Facebookia mustamaalataan sarjassa.

Rosengart ilmoittaa Facebookin kyllä kannattavan vankasti sananvapautta ja journalistien toimintaa, mutta tahallisesti levitettyjä valheita ei hyvällä katsota. Kirjeen mukaan lähdeteoksena toimivassa kirjassa esitetään Facebook ja sen johtajat ”huonossa valossa”, ja jos Doomsday Machinen tekijät aikovat tehdä samoin, käräjillä tavataan.

Tähän mennessä Doomsday Machineen on kiinnitetty The Crownista tuttu Claire Foy, joka esittää Facebookin toimitusjohtaja Sheryl Sandbergia. Mark Zuckerbergin näyttelijää ei ole vielä julkistettu.

Suomeksi ei An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Dominationia ole ainakaan toistaiseksi julkaistu.

Muropaketin uusimmat