Finnkinon haastajan elokuvateatteri aukeaa tänään Helsingissä – lippujen hinnoittelu ”hyvinkin omaperäistä”

28.09.2018 10:01 | Muropaketin toimitus | 2

Finnkinon kilpailijaksi tituleerattu Cinamon avaa tänään ensimmäisen elokuvateatterinsa Helsingissä. Ei kuitenkaan ihan niin juhlavin menoin kuin etukäteen olisi voinut kuvitella.

Helsingin Kalasataman uudessa REDI-kauppakeskuksessa sijaitseva Cinamon-elokuvateatteri avaa tänään vihdoinkin ovensa yleisölle. Ohjelmistossa on Mamma Mia! Here We Go Again; Ihmeperhe 2; BlacKkKlansman; Nunna; Johnny English iskee jälleen; Missä on Emily?; Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja; Tyhjiö, Raja ja Hell Fest.

Lippujen hinnoittelu on Cinamonissa hyvinkin omaperäistä ja värikkäästi toteutettu. Erilaisia lippuvaihtoehtoja riittää ja hinnat sisältävät melkoista senttipeliä:

Lisätietoa Cinamonin tarjonnasta ja toiminnasta löytyy elokuvateatterin kotisivuilta. Luonnollisesti Cinamon REDI löytyy myös Facebookista.

Cinamonin Suomen valloituksen alkuvaikeuksista on kirjoittanut Kuvien takaa -blogissaan Kalle Kinnunen.

Keskustelu

Muistelin aikoinaan lukeneeni, että tämä teatteri voisi olla hinnoiltaan monopoliasemaansa hyväksikäyttävää Finnkinoa edullisempi, mutta aivan naurettavan kallishan tämä sitten olikin. Sarjalipuilla on edelleen edullisempaa käydä Finnkinossa, joten jää tämä kokeilematta, vaikka kuinka huomioisi opiskelija-alennuksenkin.

Katsoo nyt tuleeko näillekkin sarjaliput.
Kilpailun hyvä puoli on se, että kumpikaan osapuoli ei voi pitää kovin paljoa kovempaa hintaa kuin kilpailija. Joten, jos tämä pulju maksaa ihmisten mielestä liikaa, niin sen on pakko alentaa hintoja, joka saattaa tarkoittaa että Finnkino alentaa hintoja.
Ilman kilpailua hintojen alentamista ei edes harkittaisi.
Odotetaan muutama viikko ja ehkä hinnoissa tapahtuu jotain liikettä.

Muropaketin uusimmat