Uusimmat

Scifi-klassikko War of the Worldsin uusi versio siirtää tapahtumat nyky-Eurooppaan – Suomessa uutuussarjaa esittää Fox-kanava

01.10.2019 12:41 Muropaketin toimitus

H.G. Wellsin tieteisklassikkoa on tulkittu taas uudelleen.

Uusi kahdeksanosainen War of the Worlds -minisarjan tapahtumat sijoittuvat vanhalle mantereelle eli Eurooppaan. Ajankohta on nykypäivä, mikä tuo sarjaan varmasti omat vivahteensa – onhan Eurooppa nykyään melkoinen kulttuurien sulatusuuni ja ilmapiiri laajalti aika pingottunut.

Virallinen juonikuvaus paljastaa lisää:

Sarjassa tähtitieteilijät havaitsevat merkkejä toisesta galaksista ja pitävät niitä varmana todistuksena älykkäästä maan ulkopuolisesta elämästä. Pian maailman väestö kokee kovia muukalaisten käsittelyssä: vain muutamassa päivässä sivilisaatio on pyyhitty pois miltei totaalisesti, ja ihmiskunnasta autioituneeseen maailmaan jäävät vain rippeet. Muukalaisten tuhoamisprojektin edetessä eloonjääneet ihmiset joutuvat kasvotusten polttavien kysymysten kanssa: keitä hyökkääjät ovat ja mitkä ovat niiden motiivit? War of the Worlds maalaa katsojan eteen painostavan tulevaisuuden näkymän, jossa tavalliset ihmiset joutuvat brutaalin hyökkäyksen kohteeksi. Mutta kuten ilmenee, kyse ei ole mielivaltaisesta tunkeutumisesta, vaan jostakin, jonka siemenen ihmiskunta on itse kylvänyt.

War of the Worldsin pääosissa nähdään Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif ja Guillaume Gouix.

Suomessa War of the Worlds -sarjaa esittää Fox-kanava.

War of the Worlds starttaa tuplajaksolla Foxilla 31. lokakuuta kello 22.00, minkä jälkeen nähdään uusi jakso joka torstai. Sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa etukäteen Ruutu-palvelusta jo 29. lokakuuta lähtien, minkä jälkeen Ruudussa julkaistaan uusi jakso joka viikko.

[Päivitetty 2.10.2019: Toisin kuin jutussa väitettiin, ei Foxin esittämä sarja ole BBC:n tuotantoa]

Muropaketin uusimmat