Uusimmat

Francis Ford Coppola on tekemässä uutta scifi-elokuvaa omalla rahalla – nyt sen tuotanto on pahasti kaaoksessa

10.01.2023 19:00 Muropaketin toimitus
Francis Ford Coppola

Kuva: Wikimedia Commons / Greg2600

Francis Ford Coppolan ohjaaman Megalopolis-elokuvan kuvaukset ovat vaikeuksissa.

Francis Ford Coppola kuvaa parhaillaan Megalopolis-nimistä scifi-elokuvaa, mutta The Hollywood Reporter uutisoi, että kuvaukset ovat ajautuneet kaaokseen. Tuotannosta on lähtenyt menemään joukko luovia tekijöitä ja jopa kokonainen visuaalisten efektien tekotiimi.

Lähteiden mukaan elokuvalla ei ole enää ollenkaan taiteellista osastoa.

80-90 päivän mittaisiksi suunnitellut kuvaukset ovat nyt puolessa välissä, eivätkä tekijät tiedä voivatko he jatkaa tuotantoa suunnitellusti.

Megalopolis on ollut Coppolan intohimoprojekti pitkään, minkä vuoksi hän päätyi tekemään sitä omalla rahallaan. Alun perin 120 miljoonan budjetilla käyntiin laitettu projekti on kuitenkin kuvausten aikana räjähtänyt käsiin. Coppolan arvellaan joutuvan maksamaan elokuvansa valmistumisesta huomattavasti suunniteltua enemmän.

Megalopolis kertoo arkkitehdistä, joka suunnittelee rakentavansa katastrofin jälkeen New Yorkin uudelleen – utopiaksi. Elokuvan nimekkääseen näyttelijäkaartiin kuuluvat muun muassa Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ja Dustin Hoffman.