Game of Thrones -tähti Charles Dance jätti hakematta James Bondiksi agentin varoituksen takia – ”Se tuhoaa urasi täysin”

28.03.2023 15:00 Muropaketin toimitus

Charles Dance

Game of Thronesista parhaiten tunnettu Charles Dance on muistellut 1980-lukua, jolloin Roger Moorelle etsittiin seuraajaa James Bondin rooliin.

Charles Dance oli kiinnostunut salaiseksi agentiksi ryhtymisestä, mutta näyttelijän agentti ei ollut James Bondista läheskään yhtä innoissaan.

Kun Dancela kysyttiin The Guardianin haastattelussa vahvistusta huhulle, jonka mukaan hän kieltäytyi James Bondin roolista, kuului näyttelijän vastaus seuraavasti:

”Ei, en tietenkään kieltäytynyt James Bondista! Oikeasti homma meni niin, että agenttini soitti ja kannusti minua luopumaan siitä [roolin hakemisesta]. Hän halusi minun miettivän, miltä tuntuu, jos en saa roolia, ja sanoi että sellainen tuhoaa urani täysin”.

Dance ei ole jäänyt juurikaan miettimään, mitä jos hänestä sittenkin olisi tullut ikoninen vakoojasankari.

”Agenttini oli varmaankin oikeassa. Jos olisin saanut roolin, olisin varmaankin sössinyt homman täysin”.

Charles Dancen ansioluettelosta löytyy tapahtuneesta huolimatta yksi 007-elokuva. Last Action Herostakin tunnettu näyttelijä esitti vuoden 1981 007: Erittäin salainen -leffassa (For Your Eyes Only) pahishahmoa nimeltä Claus.