Game of Thrones -kirjailijan kauhutarina Nightflyers on kääntymässä tv-sarjaksi

30.11.2017 17:12 | Muropaketin toimitus

Game of Thrones -kirjailija George R. R. Martin on vahvistanut, että Syfy-kaapelikanava on kehittämässä kauhutarina Nightflyersistä tv-sarjaa. Sen kaavaillaan alkavan pyöriä ruuduissa ensi kesänä.

Internetin syövereissä on kuukausien ajan kierrellyt huhuja siitä, onko scifiin keskittyvä yhdysvaltalainen Syfy-kaapelikanava kehittämässä George R.R. Martininin Nightflyers-kauhutarinaa sarjamuotoon vai ei. Nyt kirjailija on itse vahvistanut, että huhut pitävät paikkansa: Syfy tuottaa tarinasta 10 jakson kokoisen kauden.

Martin mainitsee asiasta blogissaan, jossa hän kertoo Syfyn valmistautuvan aloittamaan ensimmäisen kauden tuotannon. Kaapelikanava aikoo aloittaa sarjan näyttämisen Yhdysvalloissa ensi heinäkuun lopulla. Kansainvälisen levityksen hoitaa Netflix. Martin ei valitettavasti suostu kertomaan keitä sarjaan on valittu näyttelemään mutta mainitsee, että valinnat ovat miellyttäneet häntä suuresti.

Kirjailijan mukaan hän ei tiennyt ennen viime vuotta, että Syfy on hankkinut tarinan televisio-oikeudet. Martin lisää, kuinka hämmentynyt hän oli ajatuksesta, että Nightflyers saataisiin kääntymään sarjamuotoon.

Martinin vuonna 1980 julkaistu Nightflyers-pienoisromaani sijoittuu kirjailijan Thousand Worlds -maailmaan. Siinä avaruusaluksen miehistö joutuu kiipeliin matkalla kohtaamaan muukalaista.

Martin sanoo puhuneensa sarjan ns. showrunnerille Daniel Ceronelle (Constantine, The Blacklist) sekä käsikirjoittajalle Jeff Buhlerille (The Midnight Meat Train) ja saaneensa hyvän käsityksen siitä mitä on luvassa. Hän pääsi lisäksi lukemaan pilottijakson käsikirjoituksen.

”Luin pilotin silloisen version käsikirjoituksen toukokuussa, jolloin kuulin ensimmäistä kertaa Nightflyers-televisioprojektista. Vaikka tarina poikkeaa novellini juonesta tietyissä yksityiskohdissa, on sen perusajatus sama. Mielestäni käsikirjoitus oli tarpeeksi vahva toimiakseen itsenäisesti ja se on hyvä lähtökohta sarjalle”, Martin kirjoittaa.