Uusimmat

”George Clooney on uusi Adolf Hitler” – Iso-Britannian pääministerin tosissaan lausuma möläytys kuuden vuoden takaa saa näyttelijän yhä nauramaan

15.12.2020 08:20 Muropaketin toimitus

Maailman suosituimpiin elokuvantekijöihin lukeutuva George Clooney on muistellut Iso-Britannian nykyisen pääministerin menneitä möläytyksiä.

Batman & Robin -tähden mukaan Iso-Britannian nykyinen pääministeri Boris Johnson on verrannut häntä itse Adolf Hitleriin.

George Clooney oli vuonna 2014 Iso-Britanniassa promoamassa The Monuments Men -elokuvaansa ja sanoi, että brittien pitäisi palauttaa British Museumissa olevat Elginin marmorit Kreikkaan. Tästä ei Johnson pitänyt.

”Ja silloin nykyinen pääministerinne sitten vertasi minua Adolf Hitleriin. Hän ihan oikeasti vertasi minua Hitleriin”, Clooney kertoi The Guardian -lehdelle.

”Se naurattaa minua edelleen. Aika paksua puhetta, mutta hän sanoi, että kommenttini tekivät minusta taidevarkaan, jollainen myös Hitler oli”.

Niille, jotka eivät marmoreiden tarinaa entuudestaan tunne, siteeraamme nyt Wikipediaa:

”Parthenonin marmoriveistokset ovat Ateenan Akropolis-kukkulalla sijaitsevan Parthenonin temppelin marmoriset koristeveistokset, jotka veistettiin kuvanveistäjä Feidiaan johdolla noin 447–432 eaa. Veistoksiin kuuluvat Parthenonin päätykolmiokoristelut, metoopit sekä friisit. Osa veistoksista on tuhoutunut ajan kuluessa. Vuonna 1806 Lordi Elgin (Thomas Bruce, 7. Elginin jaarli) vei pääosan säilyneistä veistoksista Britanniaan. Tämä osa tunnetaan usein nimellä Elginin marmorit. Vuonna 1817 kokoelma sijoitettiin British Museumiin. Parthenonin marmorit lukeutuvat museon kuuluisimpiin ja kiistellyimpiin esineisiin. Kreikan hallitus on useaan otteeseen vaatinut marmoriveistosten palautusta Ateenaan, mistä British Museum on toistuvasti kieltäytynyt”.

Ja niille, jotka eivät The Monuments Men -elokuvaa tunne, esitämme lopuksi leffan trailerin: