UUSIMMAT

George R.R. Martin pesi kätensä Game of Thronesin viimeisistä kausista: ”Voitte kysyä sarjan tekijöiltä, miksi minua ei haluttu enää mukaan”

11.08.2022 10:23 Muropaketin toimitus

Game of Thrones -kirjailija George R.R. Martin oli aktiivisesti mukana HBO:n hittisarjan alkutaipaleella, mutta mitä pidemmälle Valtaistuinpeli eteni, sitä enemmän hän istui vaihtopenkillä.

Moni Game of Thrones -fani on kritisoinut sitä, miten pahasti metsään sarja ohjattiin viimeisillä kausilla. Etenkin viimeinen kausi sai monen vanhan fanin raivostumaan aivopieruillaan, ja viimeisen kolmen vuoden aikana näyttelijät ovat vuorotellen selittäneet, miten fanit ovat turhan herkkähipiäisiä, kun kaikki odotukset eivät täyttyneetkään.

Nyt George R.R. Martin on paljastanut, että hän ei vaikuttanut enää Game of Thronesin loppusuoralla showrunnereiden David Benioffin ja D.B. Weissin tekemiin ratkaisuihin.

”Kausilla 5 ja 6 ja etenkin kausilla 7 ja 8 olin jo aika lailla pudonnut pois”, Martin paljasti New York Timesin haastattelussa.

Kun kirjailijalta kysyttiin, miksi hän ei jatkanut sarjan tekemistä, oli vastaus aika yllättävä:

”En minä tiedä, sitä pitää kysyä Danilta ja Davidilta”.

Kumpikaan Game of Thronesin päätekijöistä ei vastannut New York Timesin yhteydenottoon tai ole kommentoinut George R.R. Martinin esittämää väitettä somessakaan. Selvästi jonkinlainen välirikko on tapahtunut Game of Thrones -leirissä, mutta siitäkin huolimatta Martin on jatkanut televisiosarjojen parissa, ja uusi GoT-sarja House of the Dragon alkaa HBO Maxissa parin viikon päästä.