George R.R. Martin selitti miten ja miksi Game of Thrones -kirjasarja loppuu eri tavalla kuin tv-sarja

21.05.2019 10:09 | Muropaketin toimitus

Maanantaina päättynyttä Game of Thrones -sarjaa ei olisi ilman kirjailija George R.R. Martinia. Nyt Suomessakin vieraillut Martin on jättänyt sarjalle jäähyväisensä ja sivunnut samalla, miten Valtaistuinpeli tulee hänen romaaneissaan päättymään.

Blogissaan otsikolla An Ending julkaisemassaan kirjoituksessa George R.R. Martin vastaa taas – ympäripyöreästi – ikuisuuskysymykseen: päättyykö Game of Thrones -kirjat samalla tavalla kuin sarja.

Lyhyt vastaus kuuluu: ei.

Pidempi puolestaan vaatii vähän enemmän sanoja:

”Kuinka kaikki päättyy? Sitä ihmiset kyselevät. Samanlainen loppu kuin sarjassa? Erilainen? No… kyllä. Ja ei. Ja kyllä. Ja ei. Ja kyllä. Ja ei. Ja kyllä”, Martin linjasi.

”Työskentelen aivan erilaisen ilmaisumuodon kanssa kuin [sarjan luojat] David ja Dan, älkää koskaan unohtako sitä. Heillä oli käytössään kahdeksan tuntia tähän viimeiseen kauteen. Arvioin kahden viimeisen kirjani käsikirjoituksen täyttävän 3000 sivua, kunnes olen valmis… Ja jos mukaan tarvitaan lisää sivuja ja lukuja ja kohtauksia, lisään ne.”

Toisin kuin sarjaversion kohdalla, George R.R. Martinin romaanisarjan lopetusta tuskin kukaan tulee syyttämään kiirehtimisestä – mikä onkin osuvaa, kun ottaa huomioon miten pitkään jo pelkästään The Winds of Winterin tekeminen on kestänyt…