Guillermo del Toro uupui – Hellboy-ohjaaja pitää pitkän tauon The Shape of Waterin jälkeen

30.10.2017 09:16 | Muropaketin toimitus

Guillermo del Toro on tullut tutuksi ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja kirjailijana. Hellboysta, Pan’s Labyrinthista ja Pan’s Labyrinthista tuttu työmyyrä on nyt paiskinut niin paljon töitä niin pitkään, että raja on tullut vastaan.

Joulukuussa saa ensi-iltansa Guillermo del Toron kymmenes pitkä elokuva, fantasiadraamatrilleri The Shape of Water. Sen jälkeen meksikolaisohjaajan tuotoksia on turha odottaa valkokankaalle ihan hetkeen: del Toro aikoo pitää pitkän tauon elokuvien ohjaamisesta.

”Aion pitää vuoden sapatin ohjaamisesta. Aikeissani oli tehdä Fantastic Voyage, mutta The Shape of Waterin jälkeen minun on pidettävä taukoa”, Guillermo del Toro totesi hiljattain Varietyn mukaan.

Millekään kesämökille tai aurinkorannalle ei Guillermo del Toro aio vuodeksi 2018 eristäytyä: sapatti koskee ainoastaan elokuvien ohjaamista.

Suunnitelmissa on työstää käsikirjoituksia ja toimia mahdollisesti myös tuottajana. Dramaattisimpana uutisena del Toron lomailmoitus tulee lähinnä niille, jotka ovat odottaneet tieteisseikkailu Fantastic Voyagen ensi-iltaa. Nyt vuoden 1966 klassikkoelokuvan kierrätystä lienee turha odottaa valkokankaalle ainakaan ennen vuotta 2019.

The Shape of Waterin voi nähdä marraskuussa Night Visions -festivaaleilla Helsingissä. Elokuvan virallista Suomen ensi-iltaa ei toistaiseksi ole vahvistettu. Vuoden 2002 Blade II:sta lähtien kaikki del Toron elokuvat ovat kuitenkin päässeet teatterilevitykseen Suomessa, joten olisi aika odottamatonta, mikäli The Shape of Waterin kohdalla iskettäisiin hana kiinni.

Muropaketin uusimmat