Haastattelussa Halo-tv-sarjan tähti Pablo Schreiber – ”Master Chiefin rooli ei pelottanut, mutta haarniska oli epämukava”

18.03.2022 14:10 Tuukka Hämäläinen

Muropaketti pääsi haastattelemaan uuden Halo-sarjan pääosanesittäjää ja tuottajaa. Pikahaastattelussa selvisi muun muassa, että sarja ottaa vapauksia suhteessa pelien tarinaan.

Pitkään odotettu Halo-tv-sarja käynnistyy viimeinkin torstaina 24. maaliskuuta. Sarjan ensi-illan kynnyksellä saimme lyhyeen haastatteluun Master Chiefin roolissa nähtävän Pablo Schreiberin ja sarjan tuottaja Kiki Wolfkillin.

Halo-sarjan tekijät selittivät muun muassa, kuinka tv-sarjaa varten kehitetty Halo Silver Timeline eroaa pelisarjan tarinasta ja millaista on pukeutua Master Chiefin ikoniseen haarniskaan.

Mitä voitte kertoa Halon ensimmäisestä kaudesta paljastamatta liikoja?

Pablo: ”Paras spoilerivapaa kuvaus olisi, että se on tarina siitä kuinka John, eli Master Chief, löytää ihmisyytensä ensimmäistä kertaa.”

Kiki: ”Halon kanssa olemme aina pyrkineet toteuttamaan eeppisen scifi-maailman ja valtaisan konfliktin, jossa koko ihmiskunta on vaarassa. Mutta samalla pyrimme kertomaan hyvin ihmisläheisiä, samaistuttavia tarinoita.”

Kuinka paljon sarjan tarina eroaa pelien tarinasta?

Kiki: ”Olemme luoneet Halo Silver -aikajanan sillä tavoitteella, että voimme antaa sarjan hengittää ja kasvaa pelien kaanonista vapaana sillä tavalla, kuin se on tarpeellista tv-sarjan muodossa. Sarjassa nähdään paljon sellaista, mikä on täysin kaanonia ulkonäköä, hahmoja ja tarinaa myöten, mutta samalla nähdään myös irtiottoja. Tarinan edetessä käy myös selväksi, miksi näitä irtiottoja tarvitaan. Meillä oli lisäksi lähteenä pelien ohella myös Halo-kirjat ja -sarjakuvat, joiden tapahtumista kaikki pelaajat eivät ole edes tietoisia.”

Pablo, onko pelottavaa näytellä niin rakastettua hahmoa kuin Master Chief?

Pablo: ”En sanoisi että se on pelottavaa, mutta se on jännittävää. Siitä asti kun minut valittiin rooliin, aloin tulla tietoiseksi siitä miten tärkeä tämä pelisarja on monille ihmisille ja kuinka tärkeä Master Chiefin hahmo on. Se tietenkin antaa koko asialle painoarvoa, joka tuntuu vastuuntuntona Halon faneille. Mutta se ei kuitenkaan tunnu sen pelottavammalta kuin muutkaan roolit, koska minulla on taipumus heittäytyä kaikkiin rooleihin täysillä ja haluan kaikkien projektien olevan parhaita mahdollisia.”

Millaista on näytellä Halo-pelien ikonisessa Spartan-haarniskassa?

Pablo: ”Se on kuumaa ja epämukavaa, mutta samalla aivan mahtavaa. Se on kuin paras cosplay-asu, mitä voit koskaan kuvitella. Vähän kuin olisi Halloween ja saisi pukeutua haarniskaan, jota on aina halunnut kantaa. Olen se onnekas tyyppi, joka saa juoksennella Master Chiefin asussa ja esittää ampuvansa Covenanteja Battle Riflella.”

Pelien tarinassa keskeisin suhde on aina ollut Master Chiefin ja Cortanan välillä. Onko se keskeinen myös sarjassa ja mitä voitte kertoa siitä?

Kiki: ”Koska sarja sijoittuu ennen Halo: Combat Evolvedin vaiheita, se tarjosi mahdollisuuden tutkia Cortanan luomista ja sitä, kuinka Master Chief ja Cortanan kohtaavat. Suhde on keskeinen, ja pääsemme näyttämään kuinka hahmot tutustuvat toisiinsa ja kuinka heidän välisensä dynamiikka syntyy. Mutta samalla sarja näyttää enemmän siitä dynamiikasta, joka on Cortanan ja hänet luoneen tohtori Catherine Halseyn välillä, millä on sitten vaikutus myös Master Chiefiin.”

Halo saa ensi-iltansa torstaina 24. maaliskuuta Paramount+ -palvelussa. Jaksot ilmestyvät viikottain ja kausi kestää yhdeksän jaksoa. Halo-sarja on myös jo ennalta uusittu toiselle tuotantokaudelle.