Uusimmat

”Haista v-ttu, Bob Iger” – Talonsa menettävä näyttelijä repi pelihousunsa Disney-pomon lakkokommenteista

Kuva: © Ahmet Yalçınkaya

11.08.2023 17:00 Muropaketin toimitus

Hollywoodin lakot ovat alkaneet laittaa lakkoilevia näyttelijöitä ja käsikirjoittajia taloudellisesti ahtaalle.

Hollywoodissa hermot jatkavat kiristymistä, sillä näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakolle ei edelleenkään näytä olevan loppua tiedossa. Tilannetta kiristää etenkin studioiden suhtautuminen työntekijöiden vaatimuksiin, mitä esimerkiksi Disneyn pomo Bob Igerin on kerrottu pitävän epärealistisina.

Toisen, nimettömäksi jääneen pomon kerrottiin aiemmin kesällä kommentoineen, että studiot pitävät pintansa niin pitkään, että lakkoilijat alkavat mennä konkurssiin ja menettämään kotejaan.

Näyttelijä Billy Porter (Pose) lataa Evening Standardin haastattelussa Igerille ja muille studiopomoille suorat sanat.

“Kun kuulee, miten Bob Iger sanoo vaatimustemme elossa pitävästä palkasta olevan epärealistisia ja samalla hän itse tienaa jotain 78 000 dollaria päivässä. Ei minulla ole siihen muita sanoja kuin että haista v-ttu. Eihän siitä ole mitään hyötyä, joten olen pitänyt suuni kiinni. En ole osallistunut keskusteluun, koska olen niin vihainen”, Porter kommentoi.

Hän paljastaa, että joutuu lakon takia myymään talonsa.

“Minun pitää myydä taloni, koska olemme lakossa, enkä tiedä milloin palaamme töihin. Taiteilijan elämä, siis ennen sitä kun tienaa ihan v-tusti rahaa mihin minä en ole vielä päässyt, menee edelleen palkkakuitista palkkakuittiin.”

Hollywoodin käsikirjoittajien liitto WGA on ollut lakossa toukokuusta lähtien ja näyttelijöiden liitto SAG-AFTRA liittyi siihen heinäkuussa. Lakkoilijat yrittävät kerätä henkensä pitimiksi lahjoituksia parhaiten tienaavilta supertähdiltä.

Dwayne Johnson teki “historiallisen suuren” lahjoituksen Hollywoodin lakkoileville näyttelijöille