Haluatko katsoa ”koronavirushitiksi” nousseen Tartunta-elokuvan? Näistä palveluista vuoden 2011 trilleri löytyy

19.03.2020 12:09 | Muropaketin toimitus

Steven Soderberghin vuonna 2011 ohjaama Contagion eli Tartunta-elokuva on noussut uuteen suosioon koronaviruspandemian myötä.

Tartunta esittelee vielä painajaismaisemman version siitä, mitä maailmassa nyt tapahtuu:

Kansainvälinen matkustaja nappaa lentokenttäbaarin kulhosta pari pähkinää ja ojentaa luottokorttinsa tarjoilijalle. Työpalaveri alkaa kättelykierroksella. Mies yskii täydessä ruuhkabussissa… Nopea kontakti, ohikiitävä hetki, ja tappava virus on siirtynyt eteenpäin. Steven Soderberghin ohjaama TARTUNTA vetoaa hyytävästi alkukantaisiin pelkoihimme ja itsesuojeluvaistoomme. BSE, lintuinfluenssa, H1N1, SARS – uusista uhista uutisoidaan jatkuvasti. Kun Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) palaa kotiinsa työmatkalta Hong Kongista, luulee hän aluksi kärsivänsä pahasta jet lagistä. Kaksi päivää myöhemmin ensiapulääkärit kertovat hänen järkyttyneelle aviomiehelleen (Matt Damon) Bethin kuolleen, eikä lääkäreillä ole mitään aavistusta miksi. Pian myös muille ilmestyy samoja oireita: yskä ja kuume, sitten aivoverenvuoto… ja lopulta kuolema. Minneapolis, Chicago, Lontoo, Pariisi, Tokio, Hong Kong: sairaustapauksia on ensin yksi, sitten neljä, sitten kuusitoista, sata, tuhansia, kun tartunta leviää rajojen yli jokapäiväisten ihmiskontaktien välityksellä. Maailmanlaajuinen pandemia on täällä. Kuolemantapausten lisääntyessä rähdysmäisesti ja ihmisten kamppaillessa suojellakseen itseään ja rakkaitaan pikku hiljaa murenevassa yhteiskunnassa, yksittäinen bloggaaja (Jude Law) synnyttää paranoia- ja pelkoepidemian, joka on yhtä tarttuva kuin itse virus, väittäessään ettei yleisölle kerrota totuutta siitä mitä todella tapahtuu…

Elokuvan traileri näyttää tältä:

Tartuntaa ei löydy tällä hetkellä mistään Suomessa käytössä olevasta suoratoistopalvelusta osana kuukausimaksua vastaan tarjottavaa valikoimaa, mutta Just Watch -palvelun mukaan elokuvan voi vuokrata seuraavilta tarjoajilta:

  • Viaplay 3,99 euroa
  • Apple 3,99 euroa
  • Google Play 3,99 euroa
  • Microsoft Store 3,99 euroa
  • Rakuten TV 3,99 euroa

Edit: Just Watchin listauksen ulkopuolelta Tartunta löytyy myös Elisa Viihteen vuokraamosta samaan 3,99 euron hintaan.