Uusimmat

Harrison Ford selitti, miksi Indiana Jonesin paluuseen meni 15 vuotta

Kuva: © Disney

27.06.2023 07:02 Muropaketin toimitus

Harrison Fordin viides – ja samalla viimeinen – Indiana Jones -elokuva, Dial of Destiny, saa ensi-iltansa 28. kesäkuuta.

Tällä viikolla elokuvateattereissa päästään seikkailemaan viimeistä kertaa Harrison Fordin esittämän Indiana Jonesin mukana, kun ensi-iltansa saa viides Indy eli Indiana Jones and the Dial of Destiny. Viidettä elokuvaa saatiin odottaa pitkään, sillä edellinen elokuva, Indiana Jones ja Kristallikallon valtakunta, julkaistiin vuonna 2008 eli peräti 15 vuotta sitten.

Digital Spyn haastattelussa Ford selittää, miksi elokuvien välillä on niin pitkä aika.

“Emme me nyt istuneet kymmentä vuotta pöydän ääressä odottelemassa uutta ideaa. Kun saimme edellisen elokuvan valmiiksi, en usko että kukaan ajatteli lähtevänsä tekemään saman tien uutta elokuvaa. Meillä kyllä pyöri ilmassa muutamia mielenkiintoisia ideoita, mutta mikään niistä ei oikein kunnolla toiminut tuohon aikaan”, Ford kertoo.

“Sitten ilmaantui idea ja käsikirjoitus, tarpeeksi vahva tarina kerrottavaksi. Tulemme nyt Indiana Jonesin ajan loppuun ja halusin hahmon tarinalle päätöksen, joka sopii hänen ikäänsä ja nähdä millainen vaikutus tällä on hahmoon, joka on vuosien varrella tullut meille niin tutuksi.”

James Mangoldin ohjaamassa elokuvassa nähdään Fordin ohella Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Shaunette Renee Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Oliver Richters, Ethann Isidore ja Mads Mikkelsen.