Uusimmat

Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling on tehnyt dekkareita salanimellä – Suomessa julkaistaan niiden pohjalta tehty sarja toukokuussa

18.04.2018 07:30 Muropaketin toimitus

J.K. Rowling on tunnettu ennen kaikkea Harry Potter -romaaneistaan, mutta myös hänen salanimellä Robert Galbraith kirjoittamansa dekkarit ovat keränneet kiitosta ja laajan fanikunnan.

Toukokuun 18. päivästä lähtien HBO Nordic -suoratoistopalvelussa julkaistaan seitsemän jakson mittainen minisarja C.B. Strike, joka perustuu ”Robert Galbraithin” kirjoittamaan romaaneihin.

Sarjan sankari on yksityisetsiväksi ryhtynyt sotaveteraani Cormoran Strike (Tom Burke, Only God Forgives), joka pitää pientä etsivätoimistoaan Lontoossa. Striken vertaansa vailla oleva tietotaito ja menneisyys sotilaspoliisin tutkijana auttavat häntä ratkaisemaan kolme monimutkaista tapausta, jotka ovat saaneet poliisit ymmälleen.

Minisarjan kolme ensimmäistä jaksoa perustuvat kolmiosaisen kirjasarjan ensimmäiseen osaan Käen kutsu. Jaksot 4-5 pohjautuvat kirjaan Silkkiäistoukka, ja loput kaksi jaksoa ovat kolmannesta kirjasta Pahan polku.

C.B. Striken pääosissa nähdään Tom Burken lisäksi Holliday Grainger, Killian Scott, Tim McInnerny ja Natasha O’Keeffe.

Kaikki kolme Galbraith-dekkaria on julkaissut Suomeksi Otava, joka kuuluu samaan konserniin Muropaketin kanssa.

  • Käen kutsu, 2013 Otava, suom. Ilkka Rekiaro (The Cuckoo’s calling, 2013)
  • Silkkiäistoukka, 2014 Otava, suom. Ilkka Rekiaro (The Silkworm, 2014)
  • Pahan polku, 2015 Otava, suom. Ilkka Rekiaro (Career of evil, 2015)