Härski veto studiolta: Näyttelijä Rosamund Pikelle muokattiin isommat rinnat elokuvan julisteeseen – ”Kyllähän sen eron nyt huomaa”

15.10.2021 08:59 | Muropaketin toimitus

Suomen televisiossa uusitaan tänään Johnny English – Uudestisyntynyt, jonka juliste on malliesimerkki siitä, miten Hollywood-studiot kalastelevat katsojia erilaisilla mielikuvilla.

Nykyään Rosamund Pike tunnetaan astetta vakavammista rooleista – kuten David Fincherin ohjaaman Gone Girlin Amy Dunne – mutta 10 vuotta sitten hän esiintyi Rowan Atkinsonin rinnalla James Bond -parodiassa Johnny English – Uudestisyntynyt (Johnny English Reborn).

Rooli Kate Sumnerina oli sen verran merkittävä, että Pike pääsi mukaan Johnny Englishin julisteeseenkin. Sitä ennen studio päätti kuitenkin ”korjailla” hieman näyttelijän ulkoasua.

”Johnny Englishin julisteessa minulla on hyvin vaikuttavat rinnat, jollaisia minulla ei oikeasti ole. Radioactive-elokuvan julisteeseen taas silmäni muutettiin ruskeiksi, enkä vieläkään oikein ymmärrä miksi. […] Ja nuo muutokset ovat ilmeisiä, jotka kyllä huomaa. Mutta sitten on varmaan lukemattomia kertoja, joina näyttelijän kuvaa on muuteltu, emmekä edes huomaa sitä. Hukkaamme sitten itsekin käsityksemme siitä, miltä oikeasti näytämme”, Rosamund Pike kertoi Kelly Clarksonin haastattelussa aikaisemmin tänä vuonna Cinema Blendin mukaan.

Juliste näytti tältä:

Rosamund PIke

Johnny English – Uudestisyntynyt nähdään tänään TV5:llä kello 21.00 alkaen. Elokuva löytyy myös Netflixistä ja Elisa Viihde Viaplaysta.