Uusimmat

Hayden Christensen sai suotta paljon paskaa niskaansa – Star Warsin jälkeen tehty elokuva todisti näyttelijän taidot, mutta sai Suomessa vain 1700 katsojaa

16.02.2022 08:23 Muropaketin toimitus

Hayden Christensen ei paljoa kehuja kerännyt roolistaan Anakin Skywalkerina vuosien 2002 ja 2005 Star Wars -elokuvissa. Nuorukaista pidettiin puupökkelönä, joka liki pilasi Darth Vaderin.

Kokematonhan näyttelijä oli, mutta suurin ongelma Hayden Christensenin roolisuoritukselle Anakin Skywalkerina taisi olla George Lucasin ”lahjat” henkilöohjaajana.

Vuonna 2004 Suomessa sai ensi-iltansa elokuva Väritetty totuus (Shattered Glass), joka osoitti ettei Christensen ole likimainkaan niin kehno esiintyjä kuin saattoi Star Warsin perusteella kuvitella. Harmi kyllä, elokuvan kävi katsomassa valkokankaalta vain 1719 ihmistä, ja leima näyttelijän otsassa pysyi.

Nyt Väritetty totuus on lisätty Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan. Elokuva ei ole mikään viiden tähden klassikko, mutta toimivaa viihdettä – ja hyvää vastapainoa Kloonien hyökkäykselle ja Sithin kostolle.

Pian Hayden Christensen nähdään taas myös Star Wars -roolissaan: hän esittää ikonista hahmoa toukokuun Obi-Wan Kenobi -tv-sarjassa, ja palaa myöhemmin rooliinsa vielä Ahsoka-sarjassa.

Billy Ryan ohjaaman Väritetyn totuuden kuvaus kuuluu seuraavasti:

Peter kiipeää neuvokkuudellaan köyhyydestä kongressiedustajaksi, mutta tallaa matkallaan jalkoihinsa kaikki, jotka häneen luottavat. Jopa idealistisen yläluokkaisen Timin. Tim ei koskaan asettaisi ystävyyttä vaakalaudalle. Paitsi jos haluaa kostaa petolliselle ystävälle…