Uusimmat

HBO-kanavan uusi Watchmen-tv-sarja huolestuttaa supersankarifaneja – Nyt sarjan isä julkaisi kaikille meille kirjeen, joka todellakin kannattaa lukea

23.05.2018 20:34 Muropaketin toimitus

Alan Mooren ja Dave Gibbonsin Watchmen on monelle supersankarisarjakuvien ystävälle kaikkien aikojen tärkein julkaisu. Nyt siitä ollaan tekemässä tv-sarjaa HBO-kanavalle.

Vaikka HBO tunnetaan lukuisista laatusarjoista, on moni Watchmen-fani huolissaan nyt tekeillä olevasta tv-sarjasta. Eikä vähiten sen takia, että sen pääasialliseksi vastuuhenkilöksi on nimetty Damon Lindelof.

Lindelof tunnetaan The Leftoversin kaltaisista napakympeistä, mutta myös Prometheuksen, Cowboys & Aliensin ja Lostin kaltaisista ristiriitaisen vastaanoton saaneista tuotoksista.

Watchmen-sarja voi siis olla valmistuttuaan mitä vaan.

Damon Lindelof on hyvin tietoinen itsekin siitä, miten huolissaan moni Watchmenin ystävä on. Tämän takia tuottaja-käsikirjoittaja on julkaissut Instagramissa peräti viiden sivun mittaisen avoimen kirjeen, jolla hän haluaa selkeyttää sitä, mistä uudessa Watchmen-sarjassa on kyse ja mitkä hänen omat motiivinsa on tehdä se.

Samassa yhteydessä Lindelof paljastaa, ettei hän aio sovittaa Alan Mooren klassikkotarinaa suoraan, vaan laajentaa sitä uusilla hahmoilla ja kertomuksilla. Tämä on kieltämättä sikäli ihan hyvä päätös, että Zack Snyderin Watchmen-elokuva siirsi sarjakuvan liikkuviksi kuviksi sangen hyvällä menestyksellä vuonna 2009. DC Comicsin Before Watchmen -sarjakuvat puolestaan esittelivät vuonna 2012, mitä tapahtui aikana ennen vuoden 1986 klassikkosarjakuvan avaintapahtumia.

Meillä ei ole Muropaketin toimituksessa mitään tietoa siitä, millainen uudesta Watchmenistä lopulta tulee. Lindelofin kirjeen luettuamme voimme kuitenkin sanoa, että odotamme sarjaa entistä pienemmällä pelolla ja entistä suuremmalla mielenkiinnolla…

Day 140.

Henkilön Damon (@damonlindelof) jakama julkaisu