Uusimmat

HBO käytti “dronentappajaa” estääkseen Game of Thrones -spoilereiden leviämisen: ”Se oli kuin X-Menistä”, näyttelijä kehui

11.10.2018 13:20 Muropaketin toimitus

HBO-kanava tekee kaikkensa estääkseen Game of Thronesin kahdeksannen kauden juonenkäänteiden paljastumisen katsojille ennakkoon.

Entertainment Weekly kertoo uutisessaan Game of Thronesin kuvauksissa käytetystä ”dronentappajasta”, jonka tehtävänä oli estää ei-toivottujen vakoilijoiden saapuminen kuvauspaikalle.

Sansa Starkia näyttelevä Sophie Turner paljasti viime viikonloppuna New Yorkin Comic Conissa salaisuuksia suojelleesta laitteesta seuraavaa:

”Meillä oli laite tappamassa kuvauspaikan päälle lentäneet dronet. Se oli todella siistiä. Se [dronentappaja] luo dronen ympärille kentän ja sitten drone vain putoaa. Se on ihan kuin X-Menistä”.

Los Angeles Timesin mukaan ”dronentappaja” on ”sähköinen laite, joka voi pakottaa dronen taivaalta takaisin maahan”. Laitetta käyttävät yleensä poliisit hengenvaarallisissa tilanteissa. Laite näyttää lehden mukaan aseelta ja sillä voi tähdätä taivaalla lentävää dronea samaan tapaan kuin kiväärillä tai haulikolla. Laitteen kantama on lähes puoli mailia eli suunnilleen 800 metriä.

”Dronentappajaa” on käytetty tähän mennessä lähinnä Los Angelesissa varotoimena suurissa yleisötapahtumissa.

Game of Thronesin kahdeksas ja viimeinen kausi käynnistyy ensi keväänä.