HBO Nordiciin lisättiin eilen yksi 2010-luvun kehutuimmista elokuvista – ”Tätä joko rakastaa tai vihaa”

02.06.2020 09:22 | Muropaketin toimitus

2010-luvun parhaisiin tieteiselokuviin lukeutuva Her ei oikeastaan ole scifiä, vaan syvällistä ihmissuhdedraamaa, jota voi suositella myös laserpyssyjä ja avaruusaluksia karttaville katsojille.

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Her on eilen lisätty HBO Nordicin elokuvakirjastoon ja on sieltä katsottavissa kuukausimaksua vastaan tai ilmaisen tutustumisjakson ajan.

Spike Jonzen ohjaaman ja käsikirjoittaman Herin juoni kuuluu seuraavasti:

Tarinan pääosassa nähdään Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) – monisärmäinen, henkevä mies, joka ansaitsee elantonsa kirjoittamalla koskettavia, henkilökohtaisia kirjeitä toisten ihmisten puolesta. Pitkän suhteen päättyminen on särkenyt hänen sydämensä, mutta hän kiinnostuu uudesta edistyksellisestä käyttöjärjestelmästä, jonka mainostetaan olevan intuitiivinen ja ainutlaatuinen oma itsensä. Sen käynnistettyään hän saa ilokseen tavata “Samanthan”, fiksun naisäänen (Scarlett Johansson), joka on yhtaikaa oivaltava, herkkä ja jopa yllättävän hauska. Samanthan tarpeet ja halut voimistuvat samaan tahtiin hänen omiensa kanssa, ja lopulta heidän ystävyytensä syvenee keskinäiseksi rakkaudeksi.

Lue Muropaketin elokuva-arvio täältä:

”Her on elokuva jonka vietäväksi pitää antautua. Sitä pitää katsoa vailla ulkopuolisia häiriötekijöitä, ja avoimin mielin. Se on helppoa, sillä Jonzen tulevaisuus on kiehtova ajattomuudessaan. Her soljuu vaivattomasti eteenpäin kuin kaunis runo, joka jättää paljon tulkinnanvaraa katsojalle. Se on myös elokuva jota joko rakastaa tai vihaa.”

Her jatkaa Spike Jonzen laatuelokuvien sarjaa, mutta sitä voi myös vihata