HBO Nordicin uudet leffat ja sarjat helmikuussa: Ben Affleckin uutuuselokuva, Axios jatkuu, Anne Hathawayn koronakomedia…

31.01.2021 08:18 | Muropaketin toimitus

Helmikuussa HBO Nordicilla julkaistaan Ben Affleckin odotettu elokuva The Way Back sekä Anne Hathawayn tähdittämä uutuuselokuva Locked Down. Sarjapuolella jatkuu muun muassa ajankohtaissarja Axios.

Helmikuun 2021 uutuudet HBO Nordicilla:

The Lady And The Dale – 1. helmikuuta alkaen
Neliosainen dokumenttisarja on Emmy-palkittujen tuottajien Mark ja Jay Duplassin käsialaa. Sarja kertoo pelottoman yrittäjä Elizabeth Carmichaelin tarinan. Carmichael tuli tunnetuksi 1970-luvun öljykriisin aikoihin The Dale -nimellä lanseeraamansa kolmipyöräisen auton myötä. Kolmen suuren autonvalmistajan hallitessa amerikkalaisia valtateitä Liz kehitti futuristisen kulkuneuvon, joka ei vaatinut paljoa polttoainetta. Innokkaan markkinoinnin myötä hänestä tuli kuitenkin median ja suuren yleisön silmätikku. Huomiota saivat osakseen niin uuden automallin epäilyttävä tekniikka kuin Carmichaelin oma, värikäs menneisyys. The Lady and the Dale seuraa viekkaan, röyhkeän yrittäjän nousua ja tuhoa samalla perheen ja identiteetin teemoja käsitellen.

Axios, kausi 4 – 1. helmikuuta alkaen
Ajankohtaisohjelman neljäs kausi sisältää jälleen näkemyksellisiä, huomiota herättäviä haastatteluja maailmanluokan johtajien ja eri aloja edustavien päättäjien kanssa. Haastateltavana on asiantuntijoita muun muassa politiikan, teknologian, median, liike-elämän ja tieteen aloilta. Emmy-palkittujen Matthew O’Neillin ja Perri Peltzin ohjaamassa ja tuottamassa sarjassa nähdään Axiosin tuttuja Smart Brevity -analyyseja, dokumentaarista otetta ja yksinoikeudella julkaistavaa materiaalia sekä syväluotaavia keskusteluja tulevaisuuden kannalta merkittävistä aiheista.

Fake Famous – 3. helmikuuta
HBO-dokumenttielokuva on pitkän uran toimittajana tehneen Nick Biltonin ensimmäinen ohjaus, joka tarkastelee sosiaalisen median vaikuttajien maailmaa kekseliään kokeilun kautta. Bilton tiimeineen valitsee Los Angelesista kolme ihmistä, joilla on suhteellisen pieni seuraajajoukko sosiaalisessa mediassa. Tarkoituksena on kasvattaa heidän seuraajamääräänsä ja tehdä heistä tunnettuja vaikuttajia. Ostettuaan tekaistuja seuraajia ja joukon botteja tykkäämään ja kommentoimaan uusien “vaikuttajien” sosiaalisen median sisältöjä valittu kolmikko saa pian huomata, että jännittävällä, uudella elämäntyylillä on hintansa.

Locked Down – 5. helmikuuta
Eron partaalle ajautunut pariskunta saa havaita, että elämällä on heidän varalleen muita suunnitelmia. Linda (Anne Hathaway) ja Paxton (Chiwetel Ejiofor) jumittuvat kahdestaan kotiinsa pakollisen sosiaalisen eristäytymisen ajanjakson myötä. Yhteisasuminen osoittautuu haasteelliseksi, mutta runouden ja runsaan viinimäärän innoittamana tilanne tuo heidät lopulta lähemmäs toisiaan yllättävällä tavalla.

Vitals. A True Human Story – 7. helmikuuta alkaen
Kolmiosainen espanjalainen dokumenttisarja on syvällinen, koskettava ja voimauttava katsaus elämään barcelonalaisessa sairaalassa koronakevään pahimmassa vaiheessa. Epätavallinen kolmiosainen dokumenttisarja tarkastelee fyysisiä ja psyykkisiä haasteita, joita potilaat ja terveydenhoitoalan työntekijät kohtaavat sekä töissä että kotona läheistensä parissa. Ohjaaja Fèlix Colomer kuvaa vangitsevasti todellisten ihmisten intiimejä tarinoita ja muistuttaa niiden välityksellä ihmisten ainutlaatuisesta kyvystä rakkauteen ja ystävällisyyteen, joka kukoistaa tiukan paikan tullen.

The Way Back – 10. helmikuuta
Jack Cunningham (Ben Affleck) on lukionsa entinen koripallotähti, joka on vuosia myöhemmin päätynyt rakennustyömaalle töihin ja alkoholisoitunut. Takana on avioero ja suurin osa läheisistä on kaikonnut. Jack päätyy vastentahtoisesti valmentamaan entisen koulunsa koripallojoukkuetta, mistä tulee hänelle viimeinen mahdollisuus kääntää elämänsä suunta.

Black Art: In The Absence Of Light – 10. helmikuuta
HBO-dokumenttielokuva on ammentanut inspiraationsa edesmenneen taiteilija ja kuraattori David Driskellin näyttelystä “Two Centuries of Black American Art”. Valaisevassa dokumentissa nähdään monia nykypäivän juhlittuja taiteilijoita sekä heidän töitään. Mukana ovat muun muassa Theaster Gates, Kerry James Marshall, Faith Ringgold, Amy Sherald ja Carrie Mae Weems. Dokumenttielokuva on kunnianosoitus tummaihoisten amerikkalaisten nykytaiteilijoiden työlle, jolla on ollut lähtemätön vaikutus nykytaiteen maailmaan.

Last Week Tonight With John Oliver, kausi 8 – 16. helmikuuta alkaen
Emmy-palkittu ajankohtaisohjelma jatkuu uusin jaksoin. Satiirinen, näkemyksellinen ja huolellisesti taustoitettu sarja tarkastelee ajankohtaisia asioita ja tapahtumia Yhdysvalloissa ja ympäri maailman. John Oliver tarjoaa hulvattoman näkökulman nykypäivän poliittisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin kysymyksiin. Kehutun sarjan kahdeksas kausi tulee perehtymään sekä merkittäviin uutisiin että vähemmän esillä olleisiin aiheisiin Yhdysvaltojen luoviessa läpi koronapandemian ja Valkoisen talon vallanvaihdon. Sarja sekä viihdyttää että jakaa tietoa, ja mukana on tuttua, terävää kommentointia, valmiiksi kuvattuja osioita sekä silloin tällöin myös vierailijoita.

Outlander, kausi 5 – 17. helmikuuta
Draamasarjassa Claire Randall (Caitriona Balfe) kohtaa jälleen aviomiehensä, joka palaa toisen maailmansodan taistelukentiltä. Heidän ollessaan matkalla Claire kävelee muinaisen kivimuodostelman läpi ja tempautuu yllättäen 1743-luvun Skotlantiin, jota repivät sota ja ylämaan roistojoukot. Olosuhteiden pakosta Clairen on mentävä naimisiin lainsuojattoman kanssa, ja pian hän huomaa olevansa rakastumassa. Rakkaus kahta eri aikakausien miestä kohtaan raastaa Clairea ja asettaa hänet asemaan, jossa sekä hänen sydämensä että henkensä ovat uhattuina. Suosikkisarjan 5. kaudella turvallinen tulevaisuus ja rakkaan läheisen henki ovat vaakalaudalla, kun kuvernööri William Tryon (Tim Downie) muistuttaa Jamieta (Sam Heughan) vaatimuksesta, jonka täyttämättä jättäminen saattaa tuhota kaiken. Koko kausi tulee katsottavaksi kerralla.

Loudermilk, kausi 3 – 18. helmikuuta alkaen
Komediasarja seuraa Sam Loudermilkiä (Ron Livingston), toipuvaa alkoholistia, joka toimii tukihenkilönä ja jolla on todella surkea asenne. Sam on suorasanainen eikä juuri pyytele anteeksi, ja hän onnistuukin suututtamaan suurin piirtein joka ikisen ihmisen, joka hänen tielleen osuu. Vaikka Sam on saanut juomisensa hallintaan, hänen elämänsä vaikuttaa ottavan aina yhden askeleen eteenpäin ja heti perään 12 taaksepäin.

Momma Named Me Sheriff, kausi 2 – 19. helmikuuta alkaen
Animoitu Adult Swim -tilannekomediasarja on Will Carsolan ja Dave Stewartin käsialaa. Mr. Pickles -animaatiosarjan spin-off jatkaa siitä, mihin Mr. Pickles -sarja jäi. Sarja seuraa kaupungin tolloa sheriffiä, joka asuu edelleen äitinsä kanssa ja jonka paras ystävä on nukke. Sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa viikottain.

Impractical Jokers: The Movie – 21. helmikuuta
Chris Henchyn ohjaama komediaelokuva perustuu Impractical Jokers -nimiseen tositelevisiosarjaan. Elokuvassa nähdään sarjasta tutut Brian Quinn, James Murray, Sal Vulcano ja Joe Gatto, jotka lähtevät tien päälle piilokamerahaasteita toteuttamaan. Kaiken takana on lukioaikainen, nöyryyttävä kommellus vuodelta 1992.

Snowfall, kausi 4 – 25. helmikuuta alkaen
Draamasarja sijoittuu 1980-luvun Los Angelesiin, missä kokaiiniaddiktiot lähtivät jyrkkään nousuun. John Singletonin, Eric Amadion ja Dave Andronin luoma rikosdraama käsittelee kokaiinin liikakäytön haittavaikutuksia sekä sen kulttuurisia vaikutuksia. Kokaiinin ongelmalliseen maailmaan sotkeutuu muun muassa nuori huumeiden välittäjä Franklin Saint (Damson Idris), joka ihailee hämäräperäistä meksikolaista painijaa Gustavo “El Oso” Zapataa (Sergio Peris-Mencheta), sekä Teddy McDonald (Carter Hudson), poliisi, joka haluaa pelastaa maailman.

Helmikuun Kids-uutuudet

5. helmikuuta

 • The Fungies! 1. kausi (jaksot 19–28)
 • Itse ilkimys (Despicable Me)

12. helmikuuta

 • What’s New Scooby-Doo?, 3. kausi
 • Purosalon poppoo (Craig of the Creek), 2. kausi (jaksot 20–29)
 • Hop

19. helmikuuta

 • Sarah & Duck, 2. kausi (jaksot 6–20)
 • Mao Mao: Heroes of Pure Heart, 1. kausi (jaksot 31–40)
 • Babe – urhea possu

26. helmikuuta

 • Oktonautit (Octonauts), 1. kausi (jaksot 1–26)
 • Ben 10, 4. kausi (jaksot 21–34)
 • Paddington 2

Helmikuun kirjastoelokuvia:

1. helmikuuta

 • Forrest Gump
 • Transformers
 • Transformers: Age Of Extinction
 • Transformers: Dark Of The Moon
 • Transformers: Revenge Of The Fallen
 • Transformers: The Last Knight
 • Divergent
 • The Divergent Series: The Allegiant
 • The Divergent Series: The Insurgent
 • Twilight
 • The Eclipse
 • The New Moon
 • The Breaking Dawn, osa 1
 • The Breaking Dawn, osa 2

10. helmikuuta

 • Lapsi 44 (Child 44)
 • Danny Collins
 • The Infiltrator
 • Kyss Mig
 • The Lion Woman (Løvekvinnen)
 • The Mechanic
 • Mechanic: Resurrection
 • Morran & Tobias – Kuin taivaan lahja (Morran och Tobias: Som En Skänk Från Ovan)
 • Girls Lost (Pojkarna)
 • Pyromanen

Tiedot perustuvat HBO Nordicilta saatuun infoon ja muutokset ovat mahdollisia.